Luis de la Fuente: Ne mogu biti srećniji, mi smo pravi tim, šampioni Evrope

Tanjug
Foto: Tanjug

BERLIN - Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis de la Fuente rekao je da je ponosan na svoju ekipu koja je postala šampion Evrope i zahvalio se navijačima na podršci.

Fudbaleri Španije su sinoć osvojili Evropsko prvenstvo, pošto su u finalu pobijedili Englesku rezultatom 2:1.

 „Ne mogu biti srećniji, mi smo pravi tim, šampioni Evrope. Ponosan sam na igrače. Hvala cijeloj Španiji na podršci“, rekao je De la Fuente na konferenciji za medije.

De la Fuente je naglasio da je bitno što su mu igrači vjerovali, kao i da nisu sumnjali u njegove odluke.

„Nije važno da li su mi neki vjerovali ili nisu. Bilo je važno jedino to što sam osjećao da mi igrači vjeruju. Vjeruju mi već godinu i po dana. Svaki korak u stranu bio je rast. Ono što me zaokupilo je to što su mi istinski vjerovali, bez ikakve sumnje u moje odluke. Sve je to sada sreća i ponos“, izjavio je De la Fuente.

Španski selektor se osvrnuo na igru koju je njegova selekcija pokazala.

„Samo smo se dogovorili da pojačamo to što smo do tada radili. Bilo je to pitanje samopouzdanja, da znaju kako da tumače meč. Ova selekcija Španije je najbolja na svijetu, to sam ranije rekao i stojim iza toga. Pokušao sam da nametnem ideju za koju sam znao da će igrači moći da razviju. Ne samo kroz posjed, već i kontrolu igre sa bržim prelazima. Ne izmišljam ja ništa što već ne postoji, samo pokušavam da izvučem maksimum iz fudbalera“, zaključio je De la Fuente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana