Lalatović potpisao ugovor sa ukrajinskom Zorjom

GS
Lalatović potpisao ugovor sa ukrajinskom Zorjom

Bivši trener banjalučkog Borca Nenad Lalatović potpisao je dvogodišnji ugovor sa ukrajinskom Zorjom iz Luhanska.

Lalatović će voditi ukrajinsku ekipu u plej-ofu za plasman u Ligi Evrope, pa ima ganatovano mjesto u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Ukrajinci su na društvenim mrežama potvrdili dolazak nekadašnjeg trenera Vojvodine, Radničkog, Mladosti i drugih srpskih klubova.

"Dobro nam došao, Nenade Lalatović! Lalatović je 45-godišnji je trener iz Beograda, gdje je i započeo svoju profesionalnu karijeru kao igrač u Crvenoj zvezdi. Većinu vremena kao igrač proveo je u otadžbini, ali je igrao i u Ukrajini i to za Šahtjor u periodu od 2003. do 2005. godine.

Dva puta je postao prvak Jugoslavije, pobjednik Kupa Srbije i Crne Gore, pobjednik Kupa i šampion Ukrajine.

Godine 2007. Nenad je završio profesionalnu karijeru i postao trener. Do tada je najveće uspjehe u trenerskom poslu imao u Crvenoj zvezdi koju je trener vodio u sezoni 2014.-2015. Tada je pod njegovim vođstvom ekipa zauzela drugo mjesto u prvenstvu.

Nakon toga, 2015. godine vodio je Borac iz Čačka koji je takođe bio drugi na tabeli elitne divizije i pokazivao je odlične rezultate, ali je zbog finansijskih problema kluba morao napustiti tim.

Potom je tu bila Vojvodina, koju je Lalatović vodio na 54 utakmice i ostvario učinak od 30 pobjeda, 15 remija i samo osam poraza.

Po rezultatima u sezoni 2018-19 srpski trener već je ostvario najbolji rezultat u istoriji niškog Radničkog, osvojivši drugo mjesto u Superligi Srbije.U Vojvodini je ponovo proveo 2019-2021 i sa njim osvojio titulu pobjednika Kupa Srbije 2020.

Posljednji klub Nenada Lalatovića bio je Mladost GAT. Vodio je tim na 10 utakmica, u kojima je izgubio samo dva puta, ali to nije pomoglo Mladosti da ostane u Superligi.

Sada je glavni trener Zorje Luhansk! Njemu i našem timu želimo samo napredak i postizanje novih visina", saopšteno je iz ukrajinskog kluba.

Napomenimo i da je Lalatović bio trener banjalučkog Borca prethodnog ljeta. Banjalučane je vodio u devet utakmica od svog dolaska i ostvario četiri pobjede, isto toliko poraza te jedan remi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana