Laktaši proslavili istorijski ulazak u finale Kupa Srpske: Ovo je tek početak

Darko Pašagić
Laktaši proslavili istorijski ulazak u finale Kupa Srpske: Ovo je tek početak

BANjALUKA - Poslije plasmana u prvo, istorijsko finale u jubilarnom, 30. izdanju Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” sjajna atmosfera vladala je među fudbalerima, članovima stručnog štaba, čelnicima, ali i svim pristalicama Laktaša.

Kako i ne bila jer je u polufinalnom dvomeču savladan veliki favorit Krupa. U prvom meču Laktaši su u kanjonu Tijesno slavili sa 1:0, tako da im je u revanšu bio dovoljan i remi (1:1).

- Iako smo u prvom meču zabilježili pobjedu i revanš igrali na našem terenu, Krupa je bila favorit jer nas je samo prije desetak dana u prvenstvu na našem terenu pobijedila sa 3:0. Sigurno je da su zbog toga očekivali da ćemo u utakmicu ući sa željom da branimo prednost iz prvog meča, međutim, krenuli smo ofanzivno od samog početka i to nam se isplatilo već u petom minutu, kada je Bojan Marković pogodio mrežu rivala za prednost. Odmah bih pohvalio Markovića, koji je bio neizvjestan za ovu utakmicu, ali je stisnuo zube i odigrao 55 minuta. Poslije toga bilo je mnogo lakše igrati, ali, iskren da budem, do posljednjeg trenutka, pogotovo poslije izjednačujućeg gola, vladala je neizvjesnost da li ćemo uspjeti da sačuvamo prednost - naglasio je šef stručnog štaba Laktaša Miljan Bajić.

Mladi stručnjak na klupi Laktašana rekao je da je ovo veliki uspjeh svih struktura u klubu.

- Prije godinu dana bili smo u Drugoj ligi i za proteklih 12 mjeseci napravili smo veliki iskorak. Za ovo su zaslužni ne samo igrači i stručni štab nego kompletna uprava, ali i naše pristalice, koje nam daju vjetar u leđa. Ovo je tek početak i na tom nećemo stati. Želimo da u narednom periodu idemo samo uzlaznom putanjom - dodao je Bajić.

Poslije plasmana u finale presrećan je bio i direktor kluba Igor Radeljić.

- Ni najveći optimisti se nisu nadali da možemo da dođemo do finala, pružimo zapažene partije uz Kupu BiH i budemo u samom vrhu fudbala Republike Srpske. Vrijedno smo radili zajedničkim snagama i trud se isplatio - rekao je Radeljić.

Njegova želja, ali i svih u klubu je da naredna sezona bude još uspješnija.

- Želja nam je da zadržimo okosnicu ove ekipe i da dovedemo još nekoliko kvalitetnih pojačanja, a onda i da napadnemo sam vrh prvoligaške tabele. Već sada ima dosta ponuda za pojedine igrače, ali nadam se da ćemo ih uspjeti zadržati. Vjerujem da imamo snage za to uz maksimalnu podršku lokalne zajednice koju smo imali i do sada - nastavio je Radeljić.

Tokom ljeta planiraju i dodatne radove na infrastrukturi.

- Već za nekih desetak dana počinjemo sa izgradnjom pomoćnog terena sa vještačkom podlogom, a u tome će nam pomoći Fudbalski savez Republike Srpske. Pokraj njega biće postavljeni i reflektori, koji se sada nalaze na glavnom terenu. Što se tiče glavnog terena, na njemu će biti urađena drenaža i rekonstrukcija pojedinih dijelova, gdje će biti zamijenjena trava. On će nam ubuduće služiti samo za odigravanje zvaničnih utakmica - dodao je Radeljić.

Finale

Šef stručnog štaba Laktaša Miljan Bajić naglasio je da je još rano razmišljati o finalnom susretu, jer se još ne zna da li će protivnik biti Borac ili Zvijezda 09 (prvi meč dobili su “crveno-plavi” sa 2:1, termin revanša još nije određen).

- Naravno da će nam to biti najvažnija utakmica, ali nećemo zanemariti ni preostalih šest kola u prvenstvu Srpske. Ekipa je poprilično umorna od paklenog ritma subota-srijeda i sada moramo da odmorimo neke igrače da bi bili što spremniji u finalu. Jedno je sigurno, ko nam god bude rival, njemu pripada uloga favorita, ali je sigurno da ćemo skupo prodati kožu - naglasio je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana