Laktaši i Krupa odlučuju o prvom finalisti Kupa “Dr Milan Jelić”

Darko Pašagić
Laktaši i Krupa odlučuju o prvom finalisti Kupa “Dr Milan Jelić”

LAKTAŠI - Da li će se Laktaši prvi put plasirati u finale Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” ili će Krupa doći u situaciju da odbrani pehar znaće se poslije današnje revanš utakmice u kojoj će izabranici Miljana Bajića braniti prednost sa gostujućeg terena od 1:0.

I pored viška od jednog gola pred ovaj meč koji se igra od 16.30 na Gradskom stadionu u Laktašima, kormilar domaćina je oprezan.

- Krenućemo u ovu utakmicu kao da nemamo taj višak, jer svako drugo razmišljanje ne bi bilo dobro za nas. Veoma dobro se poznajemo i ne tako davno smo u prvenstvu na svom terenu poraženi sa 0:3. Zato ne smijemo razmišljati o prednosti, nego mirnom igrom moramo da pokušamo da dođemo do za nas istorijskog finala. Već duže vrijeme je povrijeđen Nebojša Runić, a pravo nastupa zato što su ove sezone već igrali za druge klubove u Kupu nemaju Rade Džombić, Sergej Govedarica, Vasilije Jotić i Vanja Knežević - naglasio je Bajić.

Kapiten Laktaša Mihajlo Amidžić vjeruje u plasman u finale.

- Sigurno je da će biti veoma teško, ali očekujem da uz pomoć velikog broja navijača dođemo do tog velikog uspjeha - istakao je Amidžić.

Pred ovo već šesto odmjeravanje snaga ove sezone (dva puta u prvenstvu, dva kontrolna susreta u priprema i drugi put u Kupu) trener Krupe Vladimir Ilić vjeruje da minus iz prvog meča može biti nadoknađen.

- Nedavna pobjeda od 3:0 na ovom terenu u prvenstvu je razlog što smatram da možemo doći do finala. Međutim sigurno neće biti lako. U prvom susretu nismo iskoristili šanse, a onda smo kažnjeni, a u nedavnom prvenstvenom susretu, koji smo samo rezultatski lako dobili Laktaši nisu iskoristili prilike na početku susreta i onda smo preuzeli konce igre. Bilo bi lijepo da ponovo dođemo u situaciju da branimo pehar, a pošto smo na korak do titule, to bi značilo da opet možemo do duple krune - naglasio je Ilić, koji ne može da računa samo na Strahinju Bošnjaka, koji je u ovoj sezoni već igrao za drugi klub u najmasovnijem takmičenju.

Kapiten Krupe Miloš Perović vjeruje da njegova ekipa može do finala.

- Veoma izazovna utakmica u kojoj moramo nadoknaditi minus, ali imamo ekipu koja to može da uradi - rekao je Perović.

Odgođeno u Ugljeviku

Druga revanš utakmica između Zvijezde 09 i banjalučkog Borca, koja je trebalo da bude igrana danas u Ugljeviku odgođena je na zahtjev “crveno-plavih” zbog zgusnutog rasporeda u Premijer ligi BiH. Još nije poznata kada će biti odigran revanš meč u kojem će Borac braniti prednost iz prvog susreta od 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana