Kvalifikacije za Ligu konferencija - Borac protiv Austrije

Darko Pašagić
Kvalifikacije za Ligu konferencija - Borac protiv Austrije

BANjALUKA – Fudbaleri Borca u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igraže protiv Austrije iz Beča. Prvi susret biće odigran u glavnom gradu Austrije 27. jula, a revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci.

Imamo dovoljano vremena da se pripremimo, ali je sigurno da smo dobili jednu od boljih ekipa u ovoj fazi takmičenja. Iako ima dosta vremena do utakmice očekujem da i u Beču na prvom meču imamo veliku podršku i u prvom susretu – naglasio je kapiten Borca Aleksandar Subić.

Nikola Pejović je jedno vrijeme igrao u Austriji noseći dres Admire Voker. - Spremni su fizički, mnogo trče, ali smatram da smo mi sa Balkana mnogo talentovaniji. Nismo bez šanse. Prošle sezone najbolji strijelac im je bio moj drugar Haris Tabaković, ali kako čujem vjerovatno ih napušta, što je dobro za nas – naglasio je Pejović. Predsjednik Borca Milan Tegeltija je istakao da se mogao dobiti i lakši i teži protivnik.

- Ne zovemo se bez razloga Borac i to smo pokazali nebrojeno puta Daćemo sve od sebe da eliminišemo veliku Austriju, ali naš prioritet je prvenstvo. – rekao je Tegeltija.

Šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović je naglasio da je Austrija klub koji je prošle sezone igrao grupnu fazu takmičenja.

- Igramo protiv velikog kluba, ali se ne predajemo. Iskoristićemo ovo vrijeme da se što bolje pripremimo i potpuno spremni dočekamo dvomeč sa Bečlijama – rekao je Marinović.

Borčev rival je sigurno najtrofejniji austrijski klub. Čak 24 puta je bio šampion svoje zemlje, 27 puta je osvajao nacionalni Kup i šest puta je bio pobjednik Superkupa Austrije.Dva puta je posvajao Mitropa Kup (1933 i 1936. godine, a bio jke i finalista Kupa pobjednika kupova u sezoni 1977/78.

Posljednjih godina nije u samom vrhu austrijskog fudbala, što svjedoči i podatak da su bez trofeja punu deceniju. Naime posljednji put su bili šampioni u sezoni 2012/13. U upravo završenoj sezoni do plasmana na evropsku scenu došli su kroz baraž u kojem su bili bolji od Austrije Klafenfurt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana