Kunić: Zadovoljni startom lige

Darko Dragičević
Kunić: Zadovoljni startom lige

SURDULICA – Bivši fudbaler banjalučkog Borca Petar Kunić u novoj sezoni vodi napad srpskog superligaša Radnika iz Surdulice koji je imao izuzetno uspješan start prvenstva.

Naime, Radnik je u tri kola osvojio pet bodova, trenutno su bez poraza a dva meča su igrali na gostovanjima. Uz to su na tri meča primili samo jedan gol i to je mrežu zatresao njihov igrač.

Kunić ističe da ekipa nije očekivala ovakav start jer je značajno promijenjena u odnosu na prošlu sezonu, a imala je i težak raspored na startu. 

-U odnosu na prošlu sezonu promijenili smo 10 igrača i značajno podmladili tim, tako da možemo da budemo izuzetno zadovoljni startom prvenstva. U ekipi je dosta mladih igrača uz nas nekoliko iskusnijih i vidi se da imamo dobru energiju koja nas nosi na startu. Mladi igrači su željni dokazivanja veoma borbeni i to će biti naša glavna karakteristika u novoj sezoni. Osvojili smo pet bodova a prema prikazanom mislim da smo mogli i više. Ostaje žal za utakmicom protiv Voždovca kada smo imali prednost do 80.minuta i onda su domaći uspjeli da izjednače auto golom pa smo ostali bez pobjede – istakao je Kunić.

Radnik je prošle sezone uspio da sačuva superligaški status a veliki doprinos dao je i fudbaler iz Republike Srpske. Njegova ekipa napravila je pravo čudo jer je na polusezoni imala samo osam bodova.

-Sigurno da je to bilo veliko iznenađenje šta smo uradili u drugom dijelu sezone. Imali smo samo osam bodova i bili već prežaljeni ali smo se digli iz teške situacije i na kraju uspjeli da izborimo opstanak. Dao sam nekoliko veoma važnih golova u tim odlučujućim mečevima i onda je uslijedio nastavak saradnje- poručio je iskusni napadač koji je nosio dresove još nekoliko klubova u BiH.

Kunić je prošle sezone bio standardan a i u prva tri kola je prvi izbor stručnog štaba

-Za mene lično najbitnije je da sam standardan, da igram dobro. Želimo da nastavimo sa ovim dobrim partijama i u nastavku šampionata i da izbjegnemo borbu za opstanak, a vjerujem da će uskoto doći i golovi kako bi dodatno pomogao timu. Nadam se da će ovo da bude uspješna sezona kako ekipno tako i golgeterski. Nemamo nekih zacrtanih ciljeva, želja je samo da ekipa napreduje iz kola u kolo da igramo najbolje što možemo pa ćemo vidjeti gdje ćemo na kraju prvenstva završiti- dodao je na kraju Kunić koji se tako odomaćio u Srbiji jer je prije Radnika nosio i dres Napretka.

Radnik iz Surdulice će ove sezone imati u sastavu i dosta igrača koji su nastupali u prvenstvu BiH. Pored Kunića tu su i bivši fudbaler Željezničara Haris Hajdarević, sad je stigao bivši član Sarajeva i Slobode Nemanja Tomašević dok je od ranije i krilni fudbaler Borko Duronjić iz Banjaluka.

Naredni meč njegov tim igra na svom terenu protiv Novog Pazara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana