Krupa pisala Fudbalskom savezu Republike Srpske: Čekaju odluku o juniorskom timu

G.S.
Krupa pisala Fudbalskom savezu Republike Srpske: Čekaju odluku o juniorskom timu

BANjALUKA - Fudbalski klub Krupa poslao je zvanični dopis u Fudbalski savez Republike Srpske o istupanju iz Prve lige Republike Srpske te selidbi u Područnu ligu Banjaluka.

Ostalo je još samo da Upravni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske verifikuje njihovu želju i onda ostaje jedno upražnjeno mjesto u Prvoj ligi, koje bi trebalo da popuni zvornička Drina, koja je u baražu ispala od nevesinjskog Veleža. Krupa je ranije najavljivala ovu odluku, a Upravni odbor je potvrdio uprkos tome što će klub biti novčano kažnjen i tri godine neće moći da ide u viši rang. Ipak, nedobijanje licence očigledno je natjeralo čelnike na nepopularan potez i istupanje iz Prve lige.

Istovremeno, FK Krupa je zatražio izjašnjavanje od Fudbalskog saveza Republike Srpske u vezi sa njihovom juniorskom selekcijom i pravom igranjem u Premijer ligi BiH.

U Krupi žele da znaju da li postoji proceduralna prepreka da nastupaju u Premijer ligi sa juniorskom selekcijom, a onda će i definitivno odlučiti da li će nastaviti takmičenje sa U19 selekcijom u ovom rangu. Očigledno je da je želja kluba da sačuva mlađe kategorije.

U slučaju da Krupa istupi iz Premijer lige za juniore, njihovo mjesto bi mogla popuniti Slavija, kao finalista doigravanja za ulazak u Premijer ligu u kojem su poraženi od Kozare poslije jedanaesteraca. U seniorskoj konkurenciji glavni kandidat za ulazak u Prvu ligu je Drina, koja je dobila radnu grupu koja će rukovoditi klubom, a prema navodima iz Zvornika novi trener bi trebalo da postane Mile Lazarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana