Toni Jović junak pobjede nad Slobodom

Darko Pašagić
Toni Jović junak pobjede nad Slobodom

DOBOJ - Fudbaleri Sloge pobijedili su na gostovanju Slobodu sa 3:0, a junak pobjede Dobojlija Toni Jović za “Glas Srpske” je istakao da su osvojeni bodovi zlata vrijedni.

Jović je mrežu golmana Tuzlaka Azira Muminovića zatresao već u šestom, a potom i u 79. minutu, a pobjedu Dobojlija potvrdio je u četvrtom minutu sudijske nadoknade “rezervista” Nemanja Đokić, koji se upisao u strijeleu neposredno nakon što je ušao u igru.

- Osvojili smo bodove od zlata. Za nas je ova pobjeda izuzetno važna i što se tiče bodovnog salda, ali i zbog povratka samopouzdanja, koje nam je poslije poraza od Igmana bilo poljuljano. Shvatili smo u ovom meču da se moramo manje koristiti dugim loptama i to je urodilo plodom. Uz sve to uspjeli smo da iskoristimo i lošu situaciju u Slobodi - naglasio je Jović, kome su ovo bili drugi i treći pogodak u sezoni.

Interesantno je da su Dobojlije na ovom susretu vodili Anđelko Tadić i Marko Mazalica. Njih dvojica su bili pomoćnici Vladi Jagodiću, koji je prije nekoliko dana dobio otkaz. Da sve bude još zanimljivije, Tuzlaci su samo nekoliko časova prije susreta ostali bez šefa stručnog štaba Marka Maksimovića sa kojim je raskinuta saradnja.

- Na nama je da treniramo i radimo i očekujemo da se u narednim danima imenuje novi šef stručnog štaba. Vjerujem da ćemo veoma brzo početi i da se penjemo na tabeli - nastavio je Jović.

U prošloj sezoni u tandemu sa Dejanom Vidićem sjajno je funkcionisao i bili su strah i trepet za protivničke golmane.

- Vjerujem da će uskoro ponovo biti tako. Ne smijemo zaboraviti da je Vidić imao veoma tešku povredu, a da je njegov najveći kvalitet skok i duel igra - rekao je Jović.

Dobojlije u srijedu igraju susret osmine finala Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” u kojem će biti gosti Alfa Modriče, a za vikend ih očekuje još jedno gostovanje. U desetom kolu Premijer lige BiH igraće protiv Radnika u Bijeljini.

- Modriča bi mogla da bude dobra uvertira za Bijeljinu, gdje nas očekuje izuzetno težak teren, ali i nezgodan protivnik. Moramo u ova dva susreta da budemo maksimalno motivisani i koncentrisani i vjerujem da onda rezultat neće izostati - dodao je Jović.

Ostali rezultati devetog kola: Velež - Zrinjski 0:1 (Mulahusejnović 31), Igman - GOŠK 3:2 (Herić 10, 23, Taljo 65 - Novaković 17, Šroler 42), Željezničar - Posušje (igrano juče kasno poslijepodne), Borac - Radnik (igrano sinoć), Široki Brijeg - Sarajevo (danas, 18 časova).

Parovi desetog kola, koje se igra narednog vikenda:  Radnik - Sloga, GOŠK - Sloboda, Zrinjski - Igman, Sarajevo - Velež, Posušje - Široki Brijeg, Borac - Željezničar.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana