Krilni fudbaler David Čavić nameće se stručnom štabu: Borac vidim na prvom mjestu

G.S.
Krilni fudbaler David Čavić nameće se stručnom štabu: Borac vidim na prvom mjestu

BANjALUKA - Mladi krilni fudbaler David Čavić se nakon pozajmice u trebinjskom Leotaru, vratio u matični Borac. Na pripremama na Zlatiboru pokušava da se nametne stručnom štabu i da se izbori za svoje mjesto u timu.

Konkurencija na njegovoj poziciji je velika ali to je samo dodatna motivacija za ovog igrača. Posebno jer se tokom perioda u Trebinju uspio ustaliti u timu i stekao je neophodno premijerligaško iskustvo.

- Bilo je puno emocija i sreće što se vraćam u Banjaluku i Borac. Stalno sam bio u kontaktu s klubom, razmišljali smo prvo da se vratim na polusezoni, a onda smo odlučili da je bolje da još pola sezone ostanem u Trebinju. Ispostavilo se to kao dobar izbor - rekao je Čavić. Odlazak u Leotar pokazao se kao dobar potez.

- Kada sam vidio da kod trenera Lalatovića nisam u prvom planu i da neću biti bitan, odlučio sam da idem negdje gdje mogu da budem nosilac. Momci su me sjajno prihvatili iako sam kasnio nekoliko kola. Sjajno sam primljen u gradu i klubu, od saigrača, predsjednika do teta Mare tako da mi je najbitniji period karijere - rekao je Čavić.

Borac je već postao standardan učesnik evropskih takmičenja, a ambicije kluba su velike.

- Ponovo izlazimo u Evropu, ali napadamo i trofej da ponovimo uspjeh iz 2021. godine kada smo bili šampioni BiH. Nova ekipa, novi momci, ali sistem i trener su isti. Svi ćemo se prilagoditi tome. Glavni cilj mi je da se što više nametnem. Da budem igrač na kojeg trener može da se osloni. Mislim da to mogu i da to kao dijete kluba zaslužujem, ali moram se dokazati na terenu. Primarno mi je da sam opet u Borcu, želim da mi ova sezona bude bolja nego prošla te da ostvarimo dobar rezultat u ligi i Evropi - poručio je krilni igrač.

U Borcu ne kriju ambicije iako su svjesni ko će biti glavni rival.

- Borac vidim na prvom mjestu. Tu smo svi s tim ciljem i došli da se borimo za trofeje. Ali ne treba da zaboravimo Zrinjski koji je osvojio duplu krunu kao ni Sarajevo koje je odigralo odlično proljeće i sad se pojačalo. Tu su i Željezničar i Široki Brijeg, zatim Tuzla siti i Velež. Biće jaka liga i veoma zanimljivo - svjestan je izazova Čavić.

Prve mečeve Borac igra protiv bečke Austrije.

- Znamo ko je Austrija. Pogledali smo ekipu, ko je u klubu, koliko vrijede... ali do njih ima još mjesec dana. Mi treba što bolje da se pripremimo, prijateljske utakmice da odigramo kao da su zvanične, a kad dođe Austrija znaćemo sve što treba da znamo o njima. Drago mi je da se ljudi već sada zanimaju za te mečeve sa Austrijom, traže ulaznice, organizuju obaveze da uklope s tim dvomečom, što mi je izuzetno drago. Bio sam na klupi protiv Kluža, a volio bih da sada bude još bolja atmosfera. I u Beču ima mnogo naših ljudi, pozivam ih i mislim da ćemo imati dobru podršku - jasan je Čavić.

Pripreme na Zlatiboru protiču u sjajnoj atmosferi.

- Nas mlađih je više nego na ranijim pripremama. Stariji igrači uvijek su tu s nama, raja smo, zezamo se, družimo, igramo soni... Mislim da i njima prija zajedničko druženje, da ih podmladimo - zaključio je Čavić.

Naredni kontrolni susreti su 9. jula, kada će Borac odigrati dva duela - protiv Jedinstva Putevi i Radničkog 1923.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana