Kraljevski klub ponovo na tronu

GS
Kraljevski klub ponovo na tronu

VARŠAVA - Fudbaleri Real Madrida po šesti put su osvojili pehar Superkupa Evrope.

Na stadionu u Varšavi pobijedili su ekipu Atalante sa 2:0 (0:0) u susretu u čijem centru je bio debitantski nastup supezvjezde Kilijana Mbapea.

Uspjeli su Italijani donekle da pariraju Špancima u prvom dijelu, ali u drugom poluvremenu, kada su igrači kraljevskog kluba pojačali ritam, sve je došlo na svoje mjesto.

Belingem, Vinisijus i Mbape, taj moćni Realov trio, krenuo je žestoko i odbrana Atalante je popustila, a Mbape na debiju postigao prvenac u dresu kraljevskog kluba.

Francuz je u petom minutu pokušao solo akcijom, međutim, dobro je reagovala odbrana Atalante.

Imao je Mbape u 15. minutu odličnu priliku, sve je kreirao Valverde prodorom po desnoj strani, Mbape je šutirao sa desetak metara, ali je njegov udarac izablokirao štoper Hijen.

I dva minuta kasnije, dobra akcija Španaca, kada je Karvahal poslao loptu pred gol, a na nju zamalo zakasnio Vinisijus Žunior.

Atalanta je najbolju šansu u prvom dijelu imala u 25. minutu kada je Militao u želji da interveniše, zahvatio loptu glavom, lopta je pogodila mjesto gdje se spajaju prečka i stativa, tako da je malo nedostajalo da to bude autogol.

Real je pred odlazak na poluvrijeme imao još bolju šansu od one prve Mbapea.

Nije bilo ofsajda, Rodrigo je šutirao sa desetak metara i pogodio prečku, pa se na odmor otišlo bez golova.

Čim je krenulo drugo poluvrijeme, velika šansa za tim iz Bergama.

De Ron je u 47. minutu centrirao, Pašalić zahvatio loptu glavom, ali je Tibo Kurtoa sjajno intervenisao i izvadio loptu koja je išla u lijevi gornji ugao.

Na isteku prvog sata, Real je pojačao i stigao do vođstva u 58. minutu.

Sve je uradio Vinisijus, neometan je pred golom bio Rodrigo kom je ostalo da samo gurne loptu u mrežu sa metar-dva od gol linije za 1:0.

Muso je na golu Atalante bio na pravim mukama poslije toga. Argentinac je u 61. i 62. minutu spriječio nova dva gola poslije prilika u kojima su bili Vinisijus i Belingem, da bi u 65. minutu još jednom zaustavio udarac Engleza iz neposredne blizine.

Tri minuta kasnije, na djelu je bio Mbape.

Bila je to duga akcija Reala, Belingem je asistirao, a Mbape preciznim udarcem sa desetak metara pogodio lijevi gornji ugao za 2:0 i gol na debiju u dresu Reala.

Dobio je zaslužen aplauz kada je u 83. minutu izašao iz igre, kada je umjesto njega ušao na teren Brahim Dijaz.

Prije toga, Militao je spriječio Italijane u 75. minutu da smanje prednost na 2:1, ali to je bilo sve od njih, pa je Real zasluženo slavio, piše B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana