Krajiški derbi: Rudar Prijedor traži iskupljenje

Darko Dragičević
Krajiški derbi: Rudar Prijedor traži iskupljenje

PRIJEDOR - Rudar Prijedor će u 25. kolu u krajiškom derbiju Prve lige Republike Srpske dočekati Borac iz Kozarske Dubice koji je u odličnoj formi na startu drugog dijela šampionata.

Borac je u sedam kola osvojio 18 bodova i probio se na deseto mjesto. Na drugoj strani Rudar Prijedor će tražiti iskupljenje nakon poraza u Gradišci.

Trener Vule Trivunović ističe da će naredni mečevi biti selekcioni, ne samo za igrače, već i za njega. Nakon poraza od Kozare preuzeo je odgovornost.

- Prvi proljećni poraz je vjerovatno oproštaj od borbe za Premijer ligu BiH. Ostatak prvenstva biće usmjeren u selektivnom pravcu, da vidimo s kojim igračkim kadrom se možemo upustiti u sljedeću sezonu. Utakmica sa Borcem biće ispit, kako za mene kao trenera, tako i za sve igrače. Vidjećemo ko će ubuduće nositi dres ovog kluba - poručio je Trivunović.

Naredni rival je u odličnoj formi, ali je ove sedmice u napornom ritmu, jer je igrao i polufinale Kupa Republike Srpske, gdje je poražen od Sloge.

- Riječ je o potpuno promijenjenoj ekipi u odnosu na jesenji dio prvenstva i sa novim trenerom. Rezultati dovoljno govore. Ovog proljeća, kao i mi, imaju jedan poraz. Ozbiljna su ekipa u tranziciji i imaju mnogo brzine prema naprijed. Biće nam nezgodno u subotu. Potrebna nam je motivacija i strpljenje da shvatimo da prvenstvo nije završeno. Izaći ćemo na teren samo sa jednim ciljem, a to je da pobijedimo - istakao je Trivunović.

Golman Aleksa Trninić respektuje narednog protivnika.

- Igrali smo pripremne utakmice protiv njih, znamo ih. Ekipa je totalno promijenjena u odnosu na prošlu polusezonu. Znamo šta nas čeka i šta očekujemo. Naš cilj, kao i u svakoj utakmici, jeste isti, a to je da pobijedimo. Atmosfera u svlačionici je dobra, ali to rezultati na terenu baš ne pokazuju. Vjerujem da će nam se rad na treningu isplati i da će nam se pobjedama vratiti - kazao je Trninić.

Parovi 25. kolo: subota, 16. časova: Slavija - Kozara, Rudar Prijedor - Borac (Kozarska Dubica), Romanija - Drina, Velež - Leotar, Ljubić - Laktaši, Željezničar ST - Famos, 18.30 Sutjeska -Omarska, 19 Alfa Modriča - Sloboda MG, nedjelja: 18.30 Radnik - BSK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana