Košarkaš Igokee Kosta Kondić pred meč sa Borcem: Fokus i energija vodiće do pobjede

M. Z.
Košarkaš Igokee Kosta Kondić pred meč sa Borcem: Fokus i energija vodiće do pobjede

LAKTAŠI - Iskupljenje za poraz od Cedevita Olimpije u prošlom kolu košarkaši Igokee tražiće na svom terenu protiv Borca iz Čačka.

Utakmica 18. kola ABA lige na rasporedu je u subotu od 21 čas i biće to susret dvije ekipe koje se bore za mjesto u plej-ofu. Domaćin je u mnogo boljoj poziciji jer drži peto mjesto na tabeli sa učinkom 10-7, dok su gosti osmi sa 8-9 i do kraja ligaškog dijela vodiće velike bitke sa Splitom i Studentskim centrom, možda i Cibonom. Sve tri dosadašnja meča koja je igrao u Laktašima domaćin je riješio u svoju korist te i sada važi za favorita. Ipak, treba da budu oprezni jer Čačani znaju iznenaditi kada se od njih to najmanje očekuje. Ujedno, biće to povratak člana Borca Darka Talića u Laktaše, gdje je od 2015. do prošle godine nosio dres Igokee.

- Pred nama je bitna utakmica nakon teškog poraza u Ljubljani u prošlom kolu. Sada se spremamo da isperemo taj gorak ukus koji je ostao nakon to­g poraza. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za Borac, protiv kojeg smo slavili u Čačku. Tada smo prekrenuli rezultat u našu korist iako smo gubili sa nekih 16 poena razlike, tako da to mora biti ozbiljno upozorenje za nas. Borac tradicionalno dobro igra kod kuće mada je počeo dobro da igra i u gostima, tako da naš fokus mora da bude na maksimumu kao i energija da bismo pobijedili - rekao je član Igokee Kosta Kondić.

Košarkaš Amadu Sou više nije igrač Cedevita Olimpije. Sou je tokom ljeta stigao u Ljubljanu, ali je igrao samo do 11. kola ABA lige i Evrokupa, jer je u susretu sa Huventudom na utakmici Evrokupa pokidao prednji ukršteni ligament koljena. Košarkaš iz Malija je otputovao za SAD, gdje će biti podvrgnut operaciji, ali i gdje će se oporavljati od nje. Tokom karijere u Evropi igrao je još za francuski Ada Blo.

Ostali parovi 18. kola, subota: Krka - Mornar (17), Studentski centar - Cedevita Olimpija (19). Nedjelja: Mega - Budućnost (12), Crvena zvezda - Partizan (19). Ponedjeljak: Split - FP (18), Cibona - Zadar (20).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana