Kortez zadovoljan u Borcu: Saigrači mi olakšavaju prilagođavanje

Dejan Kondić
Kortez zadovoljan u Borcu: Saigrači mi olakšavaju prilagođavanje

ZLATIBOR - Kolumbijac Hoze Kortez sve bolje se uklapa u sistem Vinka Marinovića. Ofanzivnom vezisti prija rad i ne skida osmjeh s lica.

- Zadovoljan sam sa treninzima i stanjem u klubu. Uslovi na Zlatiboru su odlični i vjerujem da ćemo u ovih 14 dana da se uigramo, te da ćemo spremni dočekati ispite na međunarodnoj sceni, ali i u prvenstvu. Sama Banjaluka je prelijep grad i mogu da kažem da sam napravio odličnu odluku da dođem u Borac. Saigrači čine sve da mi olakšaju period adaptacije i siguran sam da ćemo uskoro svi biti na željenom nivou - rekao je Kortez.

Sporazumijevanje sa saigračima ide malo teže, ali vidi se da se 28-godišnji fudbaler trudi da nauči srpski.
- Jezik jeste mali problem u ovom trenutku. Ne znaju svi engleski pa se u ovom trenutku snalazim tako što mi saigrači prevode sve što moram da znam. Potrudiću se da što prije naučim one osnovne akcije i riječi pa će nam svima biti mnogo lakše - istakao je Kortez. 

Borac je za rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija donio bečku Austriju. Kolumbijac je optimista.
- Austrija je kvalitetna ekipa i sigurno je da nam neće biti nimalo lako, ali u isto vrijeme vjerujem u ovaj tim. Naša želja je da ostvarimo pozitivan rezultat već u prvom meču u Beču što će nam dodatno olakšati posao. Zašto ne bismo i iznenadili protivnika - dodao je Kortez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana