Korlat pokazao da je sportski fer-plej i dalje živ

D. D.
Foto: G.S.

BANjALUKA - Sportski fer-plej je i dalje živ.

Potez mladog fudbalera Rudar Kamengrada Emraha Korlata oduševio je sve ljubitelje fudbala i pokazao da su sportska čast i poštenje važnije od rezultata.

Naime na utakmici juniorske lige BiH između Rudar Kamengrada i OFK Spartaka 2013 iz Banjaluke mladi igrač je napravio potez vrijedan divljenja.

Glavni sudija Armin Islamović iz Sanskog Mosta je tokom cijelog meča imao sumnjive i kontroverzne odluke u korist domaće ekipe, ali su sami igrači nastojali da isprave očigledne greške tokom meča. Tako su nakon sumnjivo dosuđenih auta i kornera vraćali loptu rivalu i pokazali da u ovo vrijeme gdje su poremećene sve vrijednosti i dalje ima lijepih izuzetaka.

Vrhunac sportskog duha je bio u devedesetom minutu. Nakon izvedenog kornera pri rezultatu 0:0 svirao je prekršaj koji nije postojao i sudija je pokazao na bijelu tačku. Loptu je uzeo Emrah Korlat, namjestio na 11 metara i svjestan da je dosuđen nepostojeći prekršaj, lagano plasirao do golmana ekipe OFK Spartaka 2013, tek toliko da dođe do njega.

Ovaj sjajni gest mladog fudbalera izazvao je oduševljenje gostujućih navijača i igrača, ali i većeg dijela domaće publike i dobio je veliki aplauz. Ovim potezom pokazao je kako se poštuje rival, a roditelji dječaka iz OFK Spartaka su zvali našu redakciju bi zahvalili i uradili sve da se sazna za njegov sportski potez.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana