KMF „Kotor Varoš" u Mozzart dresovima do titule

GS
KMF „Kotor Varoš" u Mozzart dresovima do titule
Foto: Mozzart | KMF „Kotor Varoš" u Mozzart dresovima do titule

Ekipa Kluba malog fudbala „Kotor Varoš" trijumfovala je na 55. turniru u malom fudbalu „Kotor Varoš 2023", savladavši sinoć u finalu sastav Marketi „AS" rezultatom 2:1.

Tradicionalno futsal takmičenje podržala je i kompanija Mozzart, a posebno je zanimljivo da su pobjedničkoj ekipi ranije donirali dresove koji su im donijeli sreću na ovom turniru.

"Veoma smo zadovoljni brojem ekipa koje su učestvovale. Za titulu su se takmičila 34 tima iz naše opštine, Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske. Zaista nam je drago što smo uspostavili saradnju sa kompanijom Mozzart koja nas je podržala kao sponzor. Zahvaljujemo se što su prepoznali naš trud i rad i naš turnir kao jedan od bitnih događaja u regiji. Zbog toga se nadamo nastavku saradnje" kaže Dragan Zeljković, direktor JU „Centar za kulturu, sport i informisanje" Kotor Varoš.

Pobjednički tim je do titule došao zahvaljujući golovima Đakovića i Vučića, dok je strijelac za poraženu ekipu bio Mirković. Prethodno su u polufinalu Bašić, Đaković i ostali članovi ekipe nadjačali sastav Futsal tim „Doborovci" iz Gračanice rezultatom 5:1. Igrači ekipe Marketi „AS" bili su bolji od ekipe „Glazure Gavrić" i slavili sa 2:1.

 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je član pobjedničke ekipe Lale Bašić, epitet najboljeg golmana ponio je njegov saigrač Ognjen Blagojević, dok je najbolji strijelac turnira Igor Mirković iz ekipe Marketi „AS".

„Kako je turnir odmicao, mi smo postepeno dizali formu i u finalu smo pokazali disciplinovanu igru i sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto. Ujedno smo se revanširali našim protivnicima za poraz u grupnoj fazi turnira. Pohvalio bih organizaciju turnira, koji je po kvalitetu i broju ekipa bio među najboljima u regionu", istakao je najbolji igrač turnira Lale Bašić.
    
U konkurenciji preduzeća i javnih ustanova prvo mjesto je osvojila ekipa „Sporteka", koja je odbranila titulu savladavši u finalu ekipu „Mehaničkih konstrukcija" nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca.

    
Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je član pobjedničkog sastava Bojan Maksimović, epitet najboljeg golmana je pripao njegovom saigraču Darku Trivunoviću, dok je najbolji strijelac Bojan Đekanović iz ekipe Šumsko gazdinstvo „Vrbanja".

Pehare, diplome i novčane nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima uručili su načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, njegov zamjenik Mladen Trivunović i članovi Organizacionog odbora turnira.

 

Na turniru je u dvije uzrasne kategorije učestvovalo ukupno 40 ekipa.

U zabavnom dijelu programa i prije finalne utakmice publika je uživala u nastupu Folklornog ansambla „Kotor Varoš", a najsrećniji posjetioci su nagrađeni prigodnim poklonima kompanije Mozzart i poklon bonovima privrednika koji su podržali ovu manifestaciju. Generalni pokrovitelj turnira je bila Opština Kotor Varoš, a organizator JU „Centar za kulturu, sport i informisanje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana