Kapiten Sloge Dušan Ristić rezimirao sezonu: Zaslužili smo opstanak

D. D.
Kapiten Sloge Dušan Ristić rezimirao sezonu: Zaslužili smo opstanak

DOBOJ - Debitant u Premijer ligi BiH Sloga uspjela je da izbori opstanak. Turbulentnu sezonu dobojska ekipa krunisala je sjajnim finišem u kojem su ostvarili cilj, a to je opstanak u društvu najboljih.

Veliki doprinos ostvarenju cilja dao je kapiten Dušan Ristić. Za njega, kao i dosta igrača iz tima, ovo je bila debitantska sezona u elitnom rangu, tako da je svakako bila veoma naporna.

- Vidio sam sezonu kao veliki izazov za mene jer mi je, kao i većini igrača i ljudi u klubu, bila debitantska u Premijer ligi BiH. Bilo je dosta uspona i padova, ali na kraju najbitnije je da smo ostvarili cilj, a to je opstanak u elitnom rangu. Ova sezona će nam svima biti dobar nauk za budućnost jer smo osjetili kako je igrati sa najboljim timovima - poručio je kapiten Sloge kome je na kraju sezone istekao ugovor, tako da je slobodan u izboru novog kluba. Nakon sjajnog starta Sloga je imala pad u drugom dijelu pa je došlo do smjene na klupi. Dva trijumfa u Tuzli čini se da su preokrenula sezonu.

- Imali smo jako dobru prvu polusezonu i nismo očekivali da ćemo se u posljednjim kolima boriti za opstanak. Loš početak drugog dijela nas je tu doveo. U prvih pet kola imali smo dva remija i tri poraza, što nas je spustilo na posljednje mjesto i ekipa je psihički klonula. Dolaskom novog šefa Vlade Jagodića ekipa se razdrmala i počela da igra sve bolje, što pokazuje da je on jedan od najzaslužnijih za uspjeh. Pobjeda u Tuzli nad Slobodom možda i jeste ključna u borbi za opstanak, ali bez trijumfa nad ostalim direktnim konkurentima ne bismo ostvarili cilj. Bilo je zaista dosta teško jer je svaki meč nosio imperativ pobjede, ali najbitnije je da smo izdržali i zasluženo ostali u ligi - ističe kapiten.

Trener Jagodić je prilikom preuzimanja vratio Ristića u tim, a ovaj mu je uzvratio odličnim partijama, a klub je krenuo sa dobrim rezultatima.

- Zadovoljan sam partijama, ali uvijek može bolje. Meni je ovo bila prva sezona u Premijer ligi, mislim da sam pokazao kvalitet i da mogu igrati ovaj rang. Dosta se brže igra pa se i odluke moraju brže donositi. Trener Jagodić me “vratio u život”, vratio mi je traku, na čemu sam mu mnogo zahvalan. Imao sam motiv da pokažem svima da je greška što nisam igrao. Bilo je teško sjediti na klupi i gledati kako gubimo, a ne dobijam šansu. To mi je dalo dodatnu snagu da istrajem i dam maksimum da ostvarimo dobre rezultate. Na kraju sam to i uspio - dodao je Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana