Kapiten Borca Srđan Grahovac za "Glas": Ići ćemo korak po korak

Darko Pašagić
Foto: G.S.

BANjALUKA - Kapiten Borca Srđan Grahovac rekao je za “Glas Srpske” da vjeruje da će Banjalučani uspješno apsolvirati zgusnut raspored do kraja jeseni, kada ih praktično u svakoj sedmici očekuju po dvije utakmice.

Tako će izabranici Mladena Žižovića u narednih 16 dana odigrati čak pet utakmica u kojima će prvo u subotu od 16 časova ugostiti Sarajevo pa će potom naredne srijede igrati u Posušju. 

Potom će biti domaćini Radniku, pa Panatinaikosu, 3. oktobra u prvom kolu grupne faze Lige konferencije. 

Zatim će uslijediti duel protiv Željezničara, poslije kojeg slijedi još jedna reprezentativna pauza u kojoj bi Borac trebalo da odigra neku od tri odgođene premijerligaške utakmice.

- Svi zajedno na čelu sa stručnim štabom znali smo šta nas čeka i zbog toga je ekipa vrijedno radila i spremala se za sva iskušenja koja nas očekuju u narednom periodu. Ono što je najvažnije imamo širok roster igrača, tako da ne bi trebalo da bude nikakvih problema zbog zgusnutog rasporeda. Ne želim puno da razmišljam unaprijed, a vjerujem da tako misli i većina mojih saigrača. Ići ćemo korak po korak, utakmicu po utakmicu i u svaku od njih ulazićemo sa željom da ostvarimo pobjedu. Mislim da je tako najbolje - istakao je Grahovac.

A prva od tih pet utakmica u kratkom periodu biće još jedna derbi i to protiv Sarajeva.

- Odlično su otvorili sezonu. Imaju novog i to veoma kvalitetnog trenera, koji je posložio ekipu i sigurno je da nam neće biti lako. Međutim, igramo na našem terenu, šampioni smo i na našem terenu se mi pitamo. Očekujem da uz podršku vjernih navijača možemo da pružimo dobru partiju i na kraju upišemo pobjedu - nastavio je Grahovac.

U prvom kolu grupne faze Lige konferencije Borac dočekuje slavni grčki klub.

- Kada sam prije godinu i po dana počeo sa pregovorima o povratku u Banjaluku, istakao sam da je vrijeme da Borac napravi iskorak u Evropi. Iako je to možda tada izgledalo i nerealno, uspjeli smo i sada želimo da sebi, ali i svima drugima, dokažemo da nismo zalutali. Smatram da je u ovom trenutku Liga konferencije za nas takmičenje po mjeri, da smo za rivale dobili ekipe sa kojima možemo da se ravnopravno nosimo. Drago mi je što ćemo već na otvaranju imati veoma atraktivnog protivnika. Sigurno da je Panatinaikos veliko ime, ali smo u dosadašnjim nastupima u Evropi ove sezone pokazali da se nikog ne bojimo i da se sa mnogo moćnijih klubovima možemo ravnopravno nositi - dodao je Grahovac.

Zrinjski

Kapiten Borca Srđan Grahovac osvrnuo se i na nedjeljni derbi protiv Zrinjskog u Mostaru, u kojem je izboren više nego zaslužen remi.

- Na stadionu “Pod Bijelim brijegom” smo se predstavili u pravom svjetlu. Odigrali smo šampionski i da nije bilo naše greške, ne bismo ni primili gol. Da nam je minut ranije sviran penal i da smo tada poveli sa 1:0, stvari bi išle drugim tokom. Tada bismo zatvorili utakmicu i vjerovatno bismo se sa cijelim plijenom vratili u Banjaluku, ali i ovako je dobro. Najvažnije je da smo pokazali da i na najtežem gostovanju možemo biti bolji od domaćina - naglasio je Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana