Kakvo poniženje: Fudbaleri zagrebačkog Dinama devet puta vadili loptu iz mreže

GS
Kakvo poniženje: Fudbaleri zagrebačkog Dinama devet puta vadili loptu iz mreže

MINHEN - Fudbaleri Bajerna iz Minhena su ubjedljivo savladali Dinamo iz Zagreba na domaćem terenu sa 9:2, u prvom kolu grupne faze Lige šampiona.

Silovito je krenula ekipa iz Minhena, već u 16. minutu je Serž Gnabri zatresao mrežu, ali je poslije reagovanja sudije iz VAR sobe pogodak poništen zbog ofsajda.

Ipak, samo tri minuta kasnije, ponovo je reagovao VAR, pošto je Pjer-Gabrijel napravio prekršaj nad Aleksandrom Pavlovićem.

Sudija je pokazao na bijelu tačku, a precizan je bio Hari Kejn za vođstvo od 1:0.

Već u 24. minutu je Rafael Gereiro mogao da se upiše u strijelce, ali je lopta prošla uz stativu. Ipak, u 33. minutu je uspio da se upiše u strijelce.

Musijala je poslao visoku loptu, a Gereiro je primio grudima i sa ivice šesnaesterca uspio da pogodi za 2:0.

Bajern je stekao ubjedljivu prednost u 38. minutu, a u strijelce se upisao i Mihael Olise na asistenciju Džošue Kimiha.

Po povratka sa pauze na poluvremenu uslijedio je šok za Bavarce, Dinamo je u samo dva minuta uspio da se vrati u meč.

Prvo je Bruno Petković u 49. minutu pogodio na asistenciju Pjera-Gabrijela, a samo minut kasnije i Takuja Ogivaru se upisao u strijelce poslije dobre akcije Mišića.

Nije dugo bilo potrebno Bajernu da se “resetuje”, već je u 57. minutu ponovo Hari Kejn uvećao prednost.

Kimih je gađao sa nekih 16 metara, Nevistić je uspio da odbrani njegov udarac, ali je Kejn pokupio loptu i rutinski realizovao šansu za 4:2.

Mogao je Kejn do het-trika u 59. minut, ali je još jednom poništen pogodak Bajerna zbog ofsajda.

Ipak, samo dva minuta kasnije Mihael Olise se i drugi put upisao u strijelce, poslije dodavanja Musijale. Ostavili su Nevistića ispred, a Francuz je rutinski realizovao šansu na praznu mrežu – 5:2.

Nije se Bajern zaustavljao, već je u 72. minutu Kejn postigao i het-trik, pošto je bio siguran sa bijele tačke poslije igranja rukom Mišića.

Isti igrač je i četvrti put uspio da se upiše u strijelce na meč. Igrao se 77. minutu kada je Teofil–Katerin nagazio Dejvisa na ruku, a glavni arbitar još jednom – treći put pokazao na bijelu tačku. Još jednom je bio precizan Kejn na ovom meču za 7:2.

Brzo je na semaforu stajalo i 8:2, a u strijelce se upisao Leroj Sane u 85. minutu na asistenciju Tomasa Milera, a tačku na meč u drugom minutu nadoknade i konačnih 9:2 je postavio Leon Gorecka poslije dodavanja Kimiha.

Bajern će poslije ubjedljive pobjede biti prvi na tabeli sa +7, dok je Dinamo ubjedljivo posljednji sa -7 gol razlikom. U sljledećem kolu Dinamo dočekuje Monako, dok Bajern gostuje Aston Vili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana