Joco Stokić, trener Alfa Modriče: Lakše se diše

Darko Dragičević
Joco Stokić, trener Alfa Modriče: Lakše se diše

MODRIČA - Dvije vezane pobjede u prvenstvu Republike Srpske su na igrače Alfa Modriče djelovale kao bombone “bronhi” - “lakše se diše”. Ekipa trenera Joce Stokića pobjegla je sa dna, više nemaju nulu na bodovnom saldu i ove partije su, čini se, nagovještaj boljih dana za bivšeg šampiona BiH.

Modriča je trenutno sa sedam bodova, ali tek sad slijedi velika borba da pobjegne iz opasne zone. Trener Joco Stokić je ekipu preuzeo u veoma teškom momentu, kada je bila posljednja i bez ijednog boda. U debiju protiv Rudara osvojio je bod, zatim su uslijedila dva poraza pa dvije pobjede.

- Sigurno je situacija sada puno bolja nego kad sam preuzeo ekipu. Tada je tim bio “u nokdaunu”, bez bodova i samopouzdanja. Sad je puno ljepši pogled na tabelu. Nije to još ono što mi želimo, ali sigurno da je lakše kad niste na posljednjem mjestu, a uz to imamo i sedam bodova. Lakše se diše, a sad treba da nastavimo u istom ritmu - rekao je za “Glas Srpske” trener Stokić.

Odigrala je Modriča i čudan meč u Kozarskoj Dubici, gdje je ispustila prednost od 2:0 iz prvog dijela, ali je na kraju ipak uspjela da osvoji tri boda.

- Razmišljali smo pred meč o pozitivnom rezultatu jer smo vidjeli da je Borac igrao sa dosta prvotimaca u Kupu Republike Srpske i željeli smo to da iskoristimo. Sjajno smo krenuli, poveli 2:0, a onda greškama omogućili rivalu da se vrati u meč. Ipak, na kraju smo nagrađeni za borbenost i činjenicu da nismo pali nakon što je domaći tim izjednačio - dodao je šef struke.

Već u narednom kolu u Modriču dolazi Drina.

- Sigurno da je ovo prvi put da moja ekipa ima ulogu favorita, prvenstveno zbog domaćeg terena. Nama bi trijumf puno značio. Došli bismo do dvocifrenog broja bodova, nastavili da bježimo iz opasne zone i dodatno podižemo samopouzdanje. Bio bi to definitivni znak da smo prebrodili krizu i da idemo ka gornjem dijelu - rekao je na kraju trener Modričana.

Drina čvrsta ekipa

Stokić ističe da njegovu ekipu očekuje težak meč jer i Drina diže formu nakon lošeg starta.

- Svakako neće biti lagan posao. Drina je pokazala da je veoma čvrsta ekipa, prima malo golova, i oni su na domaćem terenu vezali tri pobjede, tako da se dižu - dodao je trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana