Jovo Lukić protiv Posušja odigrao 100. meč za Borac: Najbolje tek dolazi

G.S.
Jovo Lukić protiv Posušja odigrao 100. meč za Borac: Najbolje tek dolazi

BANjALUKA – Na utakmici protiv Posušja (1:0) u Premijer ligi BiH napadač Jovo Lukić je ostvario vrijedan jubilej, 100. meč u dresu Borca. Za to vrijeme postigao je 35 golova.

Lukić je dao veliki doprinos uspjesima kluba. Banjalučki klub je protiv Posušja vezao četvrti trijumf u nizu do kojeg je došao uz dosta sreće.

- Nije mala stvar odigrati stotinu utakmica. Kada sam došao na Gradski stadion za mene je to bilo ostvarenje sna. Evo, tri godine kasnije Borac i Banjaluka su postali dio mene, moja druga porodica. Dugujem zahvalnost saigračima, trenerima, svim ljudima u klubu i navijačima. Naravno, i svojoj porodici. Svi oni su zaslužni za jubilej. Nadam se da sam, bar donekle, opravdao povjerenje - priča Lukić.

Ponikao je u dobojskoj Slogi, a fudbalski put ga je preko Krupe doveo u Borac.

- Išao sam stepenicu po stepenicu, onako kako bi trebalo da ide razvojni put fudbalera. U Slogi sam skrenuo pažnju na sebe da bi potom u Krupi još više unaprijedio igru. Dolaskom u Borac stekao sam punu afirmaciju i priliku da se borim za sve trofeje. Tek ulazim u najbolje igračke godine i vjerujem da uz dobar rad tek dolazi ono najbolje - kaže Lukić.

Ne želi da izdvoji ni jedan od 35 postignutih golova jer je svaki na svoj način bio važan. Ipak, izdvaja šampionsku sezonu.

- Napravili smo veliki uspjeh i nakon deset godina vratili smo šampionsku titulu u Banjaluku. Sjajna ekipa i skup vrhunskih igrača na jednom mjestu. Bili smo ekipa u pravom smislu riječi. Sa većinom saigrača iz te generacije sam ostao prijatelj, čujemo se i danas. Nadam se da ćemo ponoviti taj uspjeh i da ćemo naše navijače i Banjaluku ponovo obradovati - istakao je napadač.

Šampionsku sezonu pamti po lijepom, ali i po neugodnoj povredi.

- To mi je bio najteži period u karijeri. Gorio sam od želje da pomognem ekipi, a morao sam da budem van terena. Nije mi bilo lako, ali sam bio presrećan kada smo stigli do trofeja. Oporavak je bio težak, ali sam uspio da pregrmim taj period uz podršku porodice, saigrača i ljudi u klubu - sjetio se Lukić.

Fudbalski gen naslijedio je od oca Mitra, a porodica mu je bila i ostala najveća podrška. Jovu sa tribina na svakoj utakmici bodre supruga Zorana i dvogodišnji sin Uroš.

- Oni su moja najveća podrška i snaga. Uvijek su tu, i kada ide i kada ne ide. Sve je lakše uz njih. Uroš je maltene prohodao na Gradskom stadionu. Od prvih dana ga dovodimo na utakmice i stalno je na tribini sa suprugom - priča Jovo.

Nova sezona uveliko se zahuktala. Borac cilja napad na sve trofeje.

- Pristigli su novi igrači i trebalo nam je vremena da se uigramo. Rastemo iz utakmice u utakmicu i vjerujem da ćemo biti sve bolji. Sezona je duga. Biće uspona, ali i padova u formi. Ipak, mi moramo da vjerujemo i da idemo ka ostvarenju cilja. Ne krijemo da želimo trofeje. Teren će biti jedino mjerilo . Optimista sam. Ekipa ima kvalitet i vjerujem u uspjeh - dodao je Lukić.

U Kupu Srpske na Radnik

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske izvučeni su parovi osmine finala Kupa “Dr Milan Jelić”, a derbi meč se igra u Bijeljini gdje će Radnik dočekati Borac. U ostalim mečevima se sastaju: Sutjeska - Rudar Prijedor, Tekstilac - Sloboda, Sloga (S) - Borac (KD), Leotar - Kozara, Drina - Sloga Doboj, Podrinje - pobjednik Zadrugar /Famos. Mečevi su 4. oktobra u 15 časova.

Tegeltija: Smiješno siktanje

Predsjednik Borca Milan Tegeltija oglasio se nakon brojnih natpisa o suđenju u Banjaluci.

- Tri boda i presmiješno siktanje i pljuckanje otrova sarajevskih sportskih portala nad svakom pobjedom Borca popravilo mi je raspoloženje nakon utakmice koju je Borac odigrao loše i dobio uz veliku dozu sreće odličnu ekipu Posušja. Džaba vam siktanje najbolji pobjeđuju i kad igraju loše - poručio je Tegeltija.

Premijer liga

1. Sarajevo 6        4        1        1        10:5   13

2. Š. Brijeg         5        4        1        0        8:3     13

3. Borac     5        4        0        1        14:5   12

4. Velež     6        3        2        1        11:4   11

5. Željezničar    6        3        0        3        8:6     9

6. Posušje 7        3        0        4        8:8     9

7. Igman     7        3        0        4        11:16 9

8. GOŠK    7        2        2        3        9:13   8

9. Zrinjski 4        2        0        2        8:6     6

10. Tuzla siti      6        2        0        4        10:10 6

11. Sloga (D)        6        2        0        4        4:13   6

12. Zvijezda 09     7        1        0        6        10:22 3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana