Jirgen Klop: Diogo Žota će zbog povrede mjesecima odsustvovati sa terena

Tanjug
Jirgen Klop: Diogo Žota će zbog povrede mjesecima odsustvovati sa terena

LONDON - Menadžer Liverpula Jirgen Klop izjavio je danas da će portugalski fudbaler Diogo Žota mjesecima odsustvovati sa terena zbog povrede kolena, koju je zadobio na meču protiv Brentforda, prenio je Bi-Bi-Si.

Žota je pre tri dana na utakmici 25. kola Premijer lige na nosilima iznjet sa terena u prvom poluvremenu, pošto je igrač Brentforda Kristijan Norgard pao na fudbalera Liverpula. Liverpul je u subotu u gostimapobijedio Brentford rezultatom 4:1.

“Pauza za Žotu će trajati mjesecima”, rekao je Klop uoči meča sa Lutonom.

Portugalski mediji prenijeli su da će Žota odsustvovati oko dva mjeseca sa terena, ali da se njegov povratak očekuje u finišu sezone, prije Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

“Još jedna prepreka. Boriću se kako bih se što prije vratio”, rekao je Žota, koji je ove sezone na 28 utakmica za Liverpul postigao 14 golova.

Bi-Bi-Si podsjeća da se na utakmici sa Brentfordom povrijedio i Kertis Džons, dok je Darvin Nunjes zamenjen u poluvremenu iz predostrožnosti. Duel sa Brentfordom propustio je i golman Liverpula Alison Beker.

Klop od ranije zbog povreda ne može da računa na Trenta Aleksandera-Arnolda, Dominika Soboslaja i Tijaga Alkantaru.

“Nije sjajno, definitivno nije. Želeo bih da kažemo da nema problema, ali očigledno ih imamo. Alison zbog povrede mišića nije na raspolaganju i biće odsutan dogledno vreme, a za ostale idemo od dana do dana zbog povreda mišića”, istakao je Klop.

Liverpul će sutra na svom terenu dočekati Luton u 26. kolu Premijer lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana