Jasna poruka Esmira Hasukića, novajlije u dresu Borca

Darko Pašagić
Jasna poruka Esmira Hasukića, novajlije u dresu Borca

ZREČE - Novajlija u redovima Borca, napadač Esmir Hasukić polako se privikava na novu sredinu i veoma je zadovoljan kako se uklopio, ali u uslovima na pripremama u Sloveniji.

On se Banjalučanima u termama Zreče priključio četiri dana kasnije, odmah poslije potpisivanja ugovora u kojem stoji da će član “crveno-plavih” biti narednu sezonu uz mogućnost da saradnja bude produžena na još godinu dana.

- Prezadovoljan sam kako sam prihvaćen od strane novih saigrača, od kojih sam dosta njih i odranije poznavao sa premijerligaških terena. Samo u prošloj sezoni nastupajući za GOŠK tri puta sam igrao protiv Borca, a igrao sam protiv svog novog tima i dok sam nosio dres Radnika. Dobro poznajem i šefa stručnog štaba Mladena Žižovića, tako da su prvi utisci veoma pozitivni - rekao je Hasukić.

Ovaj 22-godišnjak karijeru je počeo u Zvijezdi Gradačac , a potom je igrao za Slobodu iz Tuzle i Radnik, a posljednje dvije sezone je proveo u GOŠK-u.

- Imam već dosta premijerligaškog staža i vjerujem da ću se brzo uklopiti. Na meni je sada da što žešće radim i da se izborim za svoj status - nastavio je Hasukić.

U ovom trenutku Banjalučani u svojim redovima, osim Hasukića, imaju još samo jednog klasičnog napadača Jovu Lukića.

- Znam da smo jedan drugom konkurencija, ali ne osjećam nikakav pritisak zbog toga. Lukić je već dugo u Borcu, nadavao se golova, nadam se da ću i ja imati priliku da pokažem šta znam. Prošle sezone noseći dres premijerligaša iz Gabele sam postigao devet golova, a iskreno želim da sada taj učinak bar udvostručim - istakao je Hasukić.

Upisao je i svoje prve minute u dresu Borca jer je u prijateljskom susretu protiv rumunske ekipe UTA Arad, koju je šampion BiH dobio sa 2:1, odigrao drugih 45 minuta.

- Nisam osjećao nikakav pritisak i mogu da kažem da sam zadovoljan svojom igrom. Svima, a i meni su noge još teške od velikog broja treninga, prilično smo umorni, ali će po povratku u Banjaluku sve to doći na svoje mjesto - naglasio je Hasukić.

Svjestan je da fudbalska javnost u Republici Srpskoj, a pogotovo navijači Borca očekuju mnogo u narednoj sezoni.

- Zacrtani ciljevi su stvarno visoki, jer se želi odbraniti titula, osvojiti Kup BiH i napraviti iskorak na međunarodnoj sceni. Međutim, izazova se ne bojim. Došao sa na Gradski stadion da bih napravio iskorak u karijeri, ali i da pomognem novom klubu da ostvari zacrtano - dodao je Hasukić koji je imao još nekoliko ponuda na stolu, ali je odlučio da dođe u Banjaluku.

Fudbaleri Borca odmah poslije jutrošnjeg doručka kreću za Banjaluku, gdje će nastaviti sa pripremama za prvi zvanični meč ove sezone koji ih očekuje 10. jula na Gradskom stadionu protiv Egnatije. Sedam dana ranije, odnosno u srijedu, 3. jula, u generalnoj provjeri na istom mjestu ugostiće bijeljinski Radnik.

Durgutović

Dolasku Esmira Hasukića indirektno je “kumovao” i nekadašnji fudbaler Borca Amir Durgutović, koji je sada sportski direktor prvoligaša FBiH Zvijezde Gradačac. Poznato je da Durgutović i danas, poslije više od tri decenije, redovno dolazi na svaki poziv bivšeg kluba, a pogotovo se rado odaziva na veteranske utakmice.

- Durgutović mi je bio trener kada sam prvi put zaigrao za seniorski tim Zvijezde. Svi znamo koliko voli Borac i da mu je to klub koji mu je zauvijek u srcu. Znam i koliko ga se još uvijek rado sjećaju navijači Borca. Nadam se da ću jednog dana i ja imati takav status - rekao je Hasukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana