Janković se “penzionisao” u 29. godini

GS
Janković se “penzionisao” u 29. godini

BEOGRAD - Bivši igrač Laktaša i velika nada Crvene zvezde Filip Janković odlučio je da okonča svoju karijeru u 29. godini. Janković za koga se predviđala blistava karijera, zbog čega je dobio nadimak “novi Piksi”, nije ispunio očekivanja.

On je u crveno-bijelom dresu, kluba u kojem je i ponikao, debitovao sa 16 godina, dok je trener tima sa stadiona “Rajko Mitić” bio Robert Prosinečki. Na kraju je u Zvezdi upisao svega tri nastupa i brzo je napustio tim iz Ljutice Bogdana.

Karijeru je nastavio u Italiji, gdje se nastavio njegov pad, da bi se onda preselio u Sloveniju, gdje je igrao za Domžale. Filip se iz Slovenije otisnuo u Španiju, gdje je igrao u trećoj ligi, dok je njegov posljednji klub u karijeri bio upravo prvoligaš iz Republike Srpske.

Janković je inače bio član i “zlatnih orlova” koji su 2015. godine na Novom Zelandu osvojili Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina. Filip je dobro isplanirao svoj život poslije karijere pa je tako odlučio da bude trener. I njegov prvi klub koji će predvoditi sa klupe biće OFK Beograd, gdje će trenirati mlađe kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana