Jan Oblak otkrio kod koga dolazi u Republiku Srpsku

GS
Foto: Fejsbuk

LjUBLjANA- Na golu Slovenije tokom Evropskog prvenstva u Fudbalu bio je jedan od najboljih evropskih golmana u posljednjoj deceniji, koji je u emotivnoj vezi sa srpskom teniserkom Olgom Danilović, Jan Oblak.

Prethodnih mjeseci Jana smo upoznali kao srpskog zeta, a mnogi nisu znali da on pored slovenačkog ima i srpsko porijeklo.

U opširnom intervjuu datom za jedan slovenački medij, pred meč sa Srbijom, Oblak je govorio o svojoj majci koja je iz Republike Srpske, rodbini koja i dalje živi tamo.

- Moja majka je iz Republike Srpske i tamo imam baku koju rado posjećujem svake godine. Imam i rođake, ujake, tetke. To znači mnogo za mene. U Sloveniji imam porodicu po očevoj strani, u Republici Srpskoj porodicu po majci i ponosan sam na obje strane. U Škofjoj Loki sam živio u naselju gdje ima dosta ljudi porijeklom iz drugih republika bivše Jugoslavije, i ovo je dio mene, za mene je to nešto normalno. Uvijek sam sa istom radošću išao kod bake u Republiku Srpsku ili kod bake u Sloveniju - nikada mi nije bilo pitanje ko mi je ovdje draži, za mene je sve moje i svejedno mi je, ispričao je Jan, prenosi SeeSrpska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana