Jagodić: Želimo dobar rezultat u Konjicu

D.D.
Foto: GS

Nakon neplanirane pauze u drugom kolu fudbaleri Sloge sutra igraju protiv Igmana.

Trener Vlado Jagodić je najveći poraz na klupi dobojskog tima doživio upravo u Konjicu a većina te ekipe je i dalje u sastavu. 

- Ne želimo da nam se ponove neke stvari kao na prošlom gostovanju Igmanu, kada nismo iskoristili nekoliko prilika i penal, a na kraju izgubili 3:0. To je moj najveći poraz na klupi Sloge Meridian i sigurno da sam protekle sedmice to imao u podsvijesti i pripremao ekipu da se sve to ne ponovi. Uzeli smo u obzir da i oni imaju odgođenu utakmicu takođe protiv Željezničara, ali su uspjeli da pobijede na gostovanju kod Zvijezde 09, novajlije u Premijer ligi Bosne i  Hercegovine i sigurno da su tada pokazali veliku efikasnost. Oni takođe imaju promjena u ekipi, mada mi imamo više. Uzimajući u obzir skauting, njihovih devet igrača bi moglo igrati i sada, a koji su igrali prošli put protiv nas. Kod nas su protiv Sarajeva igrali samo Milanović i Nikolić, svi ostali su bili novi, a uspjeli smo napraviti taj rezultat. Mi želimo u Konjicu takođe napraviti dobar rezultat, naravno da će biti teško ali ako budemo naučili nešto iz video analiza i treninga koje smo ciljano radili, mislim da imamo veliku šansu. Igman je pretrpio promjenu trenera, više nije kolega Musemić, sada je njegov dosadašnji asistent Ćosić. Protiv Zvijezde 09 su postigli četiri, a primili tri gola. Očekujem da će na isti način igrati, jer takav im je odabir igrača, oni tako igraju. Naravno, to je ekipa koja može biti nezgodna ako im se to dozvoli- poručio je Jagodić

Trener Sloge ima velikih problema pred meč.

- Što se nas tiče, nažalost imamo dva igrača koji sutra neće moći nastupiti, a treći je upitan. Radi se o veoma bitnim igračima. To su Danilo Šipovac koji je imao operativni zahvat na gornjoj vilici, zatim Nikola Dujaković koji je juče na treningu imao neugodnu povredu pa neće ići na ovu utakmicu i Zoran Karać koji od utakmice sa Sarajevom ima određene zdravstvene probleme i upitno je da li ćemoći nastupiti. Bez ta tri igrača mi moramo dobro razmisliti o načinu igre i odabiru igrača umjesto njih. Ne želim da se ovo shvati kao pravdanje, jer bez nekoga koga nema uvijek se može i mora, a mi imamo dovoljan broj igrača za kvalitetan nastup. Na primjer protiv Sarajeva nije igrao Redžić, jedno od naših najboljih pojačanja u veznom redu, ali smo ipak pobijedili. Svi ostali igrači su tu, danas imamo trening a zatim krećemo na put. Mi čvrsto stojimo na zemlji sa obje noge, imamo svoje ciljeve i svaka utakmica nam je kao najbitnija. Tako ćemo nastupiti u Konjicu, ali i protiv Zvijezde 09 u četvrtom, zatim Borca u petom kolu i tako redom - istakao je trener Vlado Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana