Jagodić: Zaoštrili smo konkurenciju

Darko Dragičević
Jagodić: Zaoštrili smo konkurenciju

DOBOJ – Fudbalski klub Sloga reprezentativnu pauzu je iskoristio da osvježi svoje redove i da pojača konkurenciju u igračkom kadru. Tako su Dobojlije u svoje redove dovele Tonija Jovića, Adnana Berbića (na pozajmicu) i Josipa Kvesića.

Trener Vlado Jagodić želio je da zaoštri konkurenciju u timu, a dobojski klub će napokon odigrati meč na svom terenu i to u petak od 16 časova protiv Tuzla sitija.

Kvesić ima 32 godine, a posljednji angažman imao je u Šibeniku, dok je nastupao još za Hajduk, Široki Brijeg, Antalijaspor, Karšijaku, Željezničar, Varaždin i Žilinu. Sa Slogom je potpisao ugovor do kraja sezone, s mogućnošću produžetaka saradnje. Kvesić je želio da pronađe inostrani angažman, ali kako nije pronašao kvalitetno rješenje odlučio se za povratak u Premijer ligu BiH.

Trener Jagodić ističe da je on bio želja i na početku sezone.

- Dugo smo bili u kontaktu sa Kvesićem i sigurno je da smo dobili odlično pojačanje koje će dodatno da zaoštri konkurenciju uz lijevu stranu. Iskusan fudbaler koji donosi dodatnu širinu. Već sam sarađivao sa njim u mladoj reprezentaciji, tako da znam o kakvom se kvalitetnom igraču i čovjeku radi. On je već stigao u Doboj i pokušaćemo da ga registrujemo već do meča protiv Tuzle koji je u petak - istakao je Jagodić.

U Slogi su bili prinuđeni da reaguju sa doselekcijom u timu.

- Tokom priprema nismo imali problema u napadu, efikasnost je bila na željenom nivou, ali smo u uvodnim kolima prvenstva BiH pokazali slabosti u tom dijelu igre. Pokazalo se da smo neefikasni da stvaramo šanse, ali nismo ih realizovali u dovoljnoj mjeri i zbog toga smo adekvatno reagovali i doveli pojačanja koja nam trebaju. Sigurno je da smo dovođenjem ovih igrača zaoštrili konkurenciju, pojačali tim i da smo spremni za naredna iskušenja u prvenstvu. Mislim da ćemo u narednom periodu biti bolji nego što smo bili na otvaranju prvenstva, jača, poletnija i efikasnija ekipa. Samo nam to može donijeti rezultat - istakao je trener Jagodić.

Protiv Tuzle u petak

Sloga će napokon odigrati meč na svom terenu. Naime, dobojski klub će u uvodnom meču 7. kola Premijer lige BiH  ugostiti Tuzla siti na svom stadionu “Luke”. Dobojski klub je tražio pomjeranje meča, jer će u srijedu imati zaostali duel, a ekipa trenera Vlade Jagodića je u dosadašnjih pet mečeva stalno bila gost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana