Jagodić: Kup Srpske utakmica sezone

D.D.
Jagodić: Kup Srpske utakmica sezone

MODRIČA - Fudbaleri dobojske Sloge porazom su se oprostili od navijača na uslovnom domaćem terenu u Modriči. Iako su dva puta imali prednost tokom utakmice, izabranici Vlade Jagodića nisu uspjeli da savladaju Široki Brijeg ni sa igračem više.

Naime, slično kao u duelu protiv Posušja primili su gol sa igračem više i nakon toga nikako  nisu mogli da zaprijete rivalu. U napadu se osjetio izostanak Momčila Mrkaića koji se povrijedio pred duel. Svih problema je svjestan i trener Vlado Jagodić.

- Mislim da, realno, nismo zaslužili da izgubimo, a da li smo zaslužili da pobijedimo, i to je pitanje. Ostali smo bez Momčila Mrkaića na treningu koji je jedini napadač i to se vidjelo. Ali bez obzira na to, postigli smo dva gola. Rekao sam na poluvremenu igračima: "Dali smo dva gola, ali primamo dva gola kao mala djeca". To već postaje nepodnošljivo, radimo, uigravamo na treningu kako da riješimo igrača više i to ne pokazujemo na terenu. Umjesto da uvedemo loptu na stranu i ubacimo u šesnaesterac, mi to ne radimo, evo, već tri meča. Pokušali smo sa defanzivcem Nikolićem i prebacili ga u špic. U sredini je Široki mlada poletna ekipa i uspjeli su da nas neutrališu. Po ovom terenu se u sredini ne može ništa uraditi, samo šutevima i ubacivanjima, a mi niti smo šutirali niti smo ubacivali. Zaista mi je žao što smo se od domaće publike oprostili porazom. Međutim, možda je to realnost, imamo kadrovske probleme, mnogo  bolesnih i povrijeđenih ključnih igrača -  istakao je Jagodić.

Sloga još ima duel u Gabeli protiv GOŠK-a i finale Kupa Republike Srpske.

- U Gabeli će šansu dobiti igrači sa manjom minutažom da se dokažu. Zatim nam slijedi utakmica sezone. Nažalost, pravimo negativnu priču pred finale Kupa Republike Srpske. Moramo da dignemo glavu i da se u narednim danima spremimo i donesemo trofej u Doboj. Sigurno je da imamo problema u ofanzivnom dijelu, gdje nema Vidića, Mrkaića, Veselinovića, Karaća, ali moramo da se dignemo iz ove situacije i osvojimo Kup Srpske jer ga Sloga nema u svojim vitrinama i tako zaokružimo ovu sezonu - poručio je Jagodić.

SLOGA  (D)                    2 (2)

ŠIROKI BRIJEG         3 (2)

Strijelci: 1:0 Kvesić u 5, 1:1 Bagarić u 8, 2:1 Brnović u 16, 2:2 Matić u 31, 2:3 Bagarić u 78. minutu.

Stadion: "Dr Milan Jelić" u Modriči.

Gledalaca: 200.

Sudija: Danijel Perić (Bijeljina) 7.

Žuti kartoni: Omić (Sloga, Doboj), Taraba, Ćavar, Barišić (Široki Brijeg).

Crveni kartoni: Ivan Pranjić (Široki Brijeg) u 71. minutu, Marijan Ćavar (Široki Brijeg) u 85. minutu.

Igrač utakmice: Ilija Bagarić (Široki Brijeg) 7,5.

SLOGA (DOBOJ): Šćekić 6,  Nikolić 6, Omić 5,5 (od 38. minuta  Popara 6),  Redžić 6, Božičković 6 (od 72. minuta Batar -), Perković 6, Mrzić 5,5 (od 46. minuta N. Dujaković 6), Milanović 5,5,  Brnović 6, Kvesić 6, Varga 6. Trener: Vlado Jagodić.

ŠIROKI BRIJEG: Puljić 6, Pranjić 6,5, Barišić 6 (od 64. minuta Tomić -), Mašić 6, Bagarić 7, Marković 6,5 (od 53. minuta Jelić 6,5), M Matić 6,5, F. Matić 6,5 (od 67. minuta Činedu -), Buljan 6,5, Taraba 5,5 (od 53. minuta Kraljević 6),  Ćavar 6 (od 67. minuta Capan -). Trener: Boris Pandža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana