Iz Borca pred subotnji derbi sa Sarajevo poručili: Nemaju šta da traže u našoj kući

Darko Pašagić
Foto: G.S.

BANjALUKA – U redovima Borca pred još jedan derbi, ovog puta sa Sarajevom, koji su igra u subotu od 16 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci sjajna atmosfera, a iz „crveno-plavog“ tabora gostima su poručili da nemaju šta da traže u njihovoj kući.

Sarajevo je trenutni lider na tabeli i u pet odigranih susreta osvojilo je 13 bodova, dok je Borac na šestom mjestu sa sedam bodova iz tri utakmice. Biće to sudar još uvijek neporaženih ekipa, koje su u dosadašnjem dijelu prvenstva uz Zrinjski, koji takođe nije osjetio gorčinu poraza najviše pokazale.

- Sigurno da ovo nije samo derbi kola, već jedna od najvećih utakmica u cijeloj sezoni. Riječ je o možda i dva najveća kluba u BiH i uvijek su naši okršaju bili veoma interesantni. Oni su pred početak sezone imali dosta igračkih promjena, tu je i novi trener i odlično su otvorili sezonu. Međutim, igramo kod kuće, atmosfera u ekipi je sjajna poslije remija protiv Zrinjskog u Mostaru, koji nam je bio dodatni vjetar u leđa. Dobro smo radili tokom sedmice i očekujem da se to vidi i na terenu – naglasio je pomoćni trener Borca Bojan Puzigaća.

Banjalučani će i u ovom susretu biti lišen usluga Davida Vukovića, koji je još uvijek ne trenira zbog povrede koljena, dok se Zoran Kvržić oporavio od povrede i krenuo je sa radom, ali neće iz predostrožnosti biti u kombinaciji.

- Imamo dovoljno alternativa na svakoj poziciji i to ne bi trebalo da predstvlja problem pred ovaj meč. Respektujemo rivala sa „Koševa“, koji je odlično otvorio sezonu, ali uz našu dobru igru i veliku podršku naših navijača oni nemaju čemu da se nadaju na našem stadionu. Jednostavno nemaju šta da traže u našok kući – dodao je Puzigaća.

Ljetošnje pojačanje, Holanđanin Bart Majers u dosadašnjem dijelu sezone bio je jedan od najstandarnijih u ekipi Borca.

- Sarajevo je jedaan od najboljit timova u BiH. Dobro igraju, ali na našem terenu se mi pitamo. Remi protiv Zrinjskog je još više popravio atmosferu u svlačionici i spremni smo zaa sva iskušenja, koja nas očekuju na putu do pobjede – istakao je Majers. 

Glavni arbitar na utakmici Borca i Sarajeva biće Frano Jelić dok će mu pomagati Jure Musa i Damir Lazić. Četvrti sudija biće Danijel Perić dok će u VAR sobi sjediti Miloš Gigović i Haris Halkić.

U subotu će biti odigrana još dva susreta sedmog kola Premijer lige BiH u kojima će se sastati: Posušje – Radnik (18,30 časova), Željezničar – Zrinjski (20,45 časova). Susreti: Široki Brijeg – GOŠK, Velež – Sloga i Igman – Sloboda igrani su u petak uveče.

Premijer liga

1. Sarajevo          5    4    1    0    13:5    13
2. Željezničar    6    4    1    1    10:4    13
3. Posušje           6    3    2    1    7:6     11
4. Zrinjski          4    3    1    0    11:3    10
5. Široki Brijeg  6    2    2    2    6:5      8
6. Borac              3    2    1    0    6:1       7
7. Radnik            5    2    1    2    6:7       7
8. Velež             5    1    2    2    8:8       5
9. Sloga              5    1    2    2    5:8       5
10. Igman            5    1    1    3    3:8      4
11. Sloboda        6    0    2    4    3:10     2
12. GOŠK           6    0    0    6    2:15     0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana