Ivan Obradović, nekadašnji reprezentativac Srbije, za “Glas Srpske”: Antić bez podrške FSS u Južnoj Africi

Dejan Kondić
Ivan Obradović, nekadašnji reprezentativac Srbije, za “Glas Srpske”: Antić bez podrške FSS u Južnoj Africi

BANjALUKA - Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Srbije Ivan Obradović bio je gost Banjaluke i to je bila sjajna prilika da se malo podsjetimo njegove karijere i upitamo ga za dalje planove.

Nekada odlični lijevi bek od prošlog ljeta ne igra fudbal, a zvanično je od februara u penziji. U razgovoru za “Glas Srpske” istakao je da su dvije “st(r)anice” obilježile njegovu karijeru, Partizan i reprezentacija Srbije sa kojom je igrao na Mundijalu u Južnoj Africi, sada već daleke 2010. godine.

- To je kruna svega. Radomir Antić me je nakon dobrih igara u Partizanu pozvao u nacionalni tim, dao mi je bitnu ulogu, startera. To je bio dečački san, otići na Mundijal. Koliko igrača na svetu nije otišlo na Svetsko prvenstvo. Ponosan sam na sve što je bilo. Moglo je bolje, ali imao sam privilegiju da se nadmećem sa najboljima na svetu. Mislim da nam se nije dalo u Južnoj Africi da napravimo bolji rezultat, jer je već od samih priprema krenulo loše na relaciji selektor Antić - Savez, a to se prenelo na pripreme i samo prvenstvo. Kasno smo se probudili i ne da ti ni onaj “od gore” da ideš dalje. Kada svi nisu na istim talasnim dužinama, onda to ne može ni da funkcioniše, tako da je to bio razlog zašto ništa nismo uradili, a malo nam je falilo - priznao je Obradović.

Mladi fudbalski penzioner posebno je cijenio Radomira Antića, za kojeg ističe da je specijalna figura u njegovoj karijeri i životu.

- On je znao u pravom trenutku da vam kaže ono što vam je tad najpotrebnije. Izvlačio je najbolje iz nas. Žao mi je što na Mundijalu nije imao veću podršku, da odemo daleko. Nisam ni stigao da mu zahvalim za sve što je učinio za mene - rekao je Obradović.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 20 utakmica i postigao jedan gol, oktobra 2008. godine protiv Austrije u kvalifikacijama za Mundijal 2010.

- Koga god sretnem, ko god se seća, svi me pitaju za taj gol, ljudi ga baš pamte. Na njega sam i ja jako ponosan i to me prati - naglasio je Obradović.

Ivan je u dva mandata po dvije godine nosio dres višestrukog srpskog šampiona. Partizan je, kako sam kaže, njegova najveća ljubav.

- Moja generacija '88 je zaista bila sjajna i ta generacija je poosvajala sve živo što može da se osvoji. Dosta nas je bilo u prvom timu, što je velika stvar. Najlepše mi je naravno bilo u Partizanu. Sve ostalo je posao, ali najviše sam uživao igrajući za Partizan - istakao je Obradović.

Porodica

Nakon završetka igračke karijere Obradović uživa sa porodicom i nastoji da što više putuje.

- Od aprila donedavno sam putovao sa porodicom, obilazio prijatelje iz raznih krajeva gde sam igrao. Ispunjava me da budem sa klincima i da uživam sa njima. Videćemo da li ću dalje krenuti nekim trenerskim putem, za sada imam to u planu - otkrio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana