Italija, Češka i Slovenija izborile plasman na EURO

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Italije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Njemačkoj, pošto je večeras u Leverkuzenu odigrala bez golova sa Ukrajinom u meču posljednjeg kola grupe C kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Italija je osvojila drugo mjesto u grupi sa 14 bodova, koliko ima i trećeplasirana Ukrajina, ali su "azuri" izborili plasman na EP zbog boljeg međusobnog skora. Ukrajina će igrati u plej-ofu za plasman na EURO.

Prvo mjesto na tabeli grupe C osvojila je Engleska sa 20 bodova. Engleska je još ranije izborila plasman na EP, a večeras je u Skoplju odigrala 1:1 sa Sjevernom Makedonijom. Domaći su poveli golom Enisa Bardija u 41. minutu, a izjednačio je Hari Kejn u 59. Severna Makedonija je osvojila četvrto mjesto sa osam bodova, dok je Malta posljednja bez bodova.

Češka je večeras u meču grupe E na svom terenu pobijedila Moldaviju 3:0 i izborila plasman na EP 2024. Golove za Češku postigli su David Dudera u 14, Tomas Šori u 72. i Tomas Souček u 90. minutu. Moldavija je meč završila sa fudbalerom manje, pošto je u 55. minutu isključen Vladislav Baboglo. Albanija i Farska Ostrva su odigrali bez golova.

Albanija je prva na tabeli sa 15 bodova, koliko ima i drugoplasirana Češka. Ove dvije selekcije će igrati na EP, dok će trećeplasirana Poljska sa 11 bodova u plej-of. Moldavija je četvrta sa 10 bodova, dok su Farska Ostrva posljednja sa dva boda.

Fudbalska reprezentacija Slovenije je izborila večeras plasman na EP 2024. iz grupe H. Slovenija je večeras na svom terenu pobijedila Kazahstan 2:1. Slovenija je povela golom Benjamina Šeška iz penala u 41. minutu, a izjednačio je Ramazad Orazov u 48. minutu. Pobjedu Sloveniji donio je Benjamin Verbič u 86. minutu.

Danska je poražena od Sjeverne Irske 2:0, dok je Finska u gostima savladala San Marino 2:1.

Prvo mjesto na tabeli osvojila je Danska sa 22 boda, dok je Slovenija druga sa takođe 22. Ove dvije selekcije igraće na EP 2024. Finska je treća sa 18, koliko ima i četvrtoplasirani Kazahstan. Ove dvije reprezentacije igraće u plej-ofu za plasman na EP 2024. Sjeverna Irska je peta sa devet, dok je San Marino posljednji bez bodova.

UEFA će sutra po završetku kvalifikacija saopštiti konačan spisak reprezentacija koja će igrati u plej-ofu za plasman na EP 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana