Inter treba da potvrdi dobre rezultate

G.S.
Inter treba da potvrdi dobre rezultate

MILANO - Inter djeluje moćno, autoritativno u Seriji A, jednom rukom je već blizu “skudeta”. U Ligi šampiona takođe “brani” drugo mjesto, a sve te dobre rezultate želi da potvrdi protiv uvijek neugodnog madridskog Atletika.

“Đuzepe Meaca” čeka spektakl, derbi cijele ove runde najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Svojim igrama u dosadašnjem toku sezone “neroazuri” su pokazali da su najbolja ekipa u Italiji, a i u Ligi šampiona su izgledali sjajno i s razlogom imaju ogromna očekivanja i u ovom takmičenju. Bez većih poteškoća obezbijedili su plasman u osminu finala, sa čak osam bodova viška u odnosu na Benfiku i Salcburg i sa igrama koje pružaju od početka sezone imaju ulogu favorita u ovom dvomeču. S druge strane Atletiko ove sezone igra s promjenjivim uspjehom. Na trenutke djeluje moćno na terenu, a onda doživi neuspjeh kada se najmanje nada. U Ligi šampiona definitivno se očekuje da “jorgandžije” u 2024. godini budu tvrd orah. Odbrana Madriđana u kojoj dominira Hose Marija Himenez dobro izgleda, zbog čega se na “Meaci” može očekivati tvrda utakmica u kojoj bi nijanse mogle odlučivati. Antoan Grizman odlično igra u napadu pa povreda Alvara Morate ne bi trebalo da previše poremeti igru “crveno-bijelih”. Dijego Simeone biće lišen usluga i Sezara Aspilikuete, Gabija Pauliste, Tome Lemara i Vitola. Kod domaćih neće biti Frančeska Aćerbija.

Zanimljivo će biti i u Ajndhovenu, gdje PSV dočekuje Borusiju iz Dortmunda. Domaća ekipa briljira u holandskom prvenstvu ove sezone, a uspjela se probiti i među 16 najboljih timova Evrope. Sada sanja o plasmanu u četvrtfinale, baš kao u svojim najboljim danima. PSV za uspješnu sezonu može zahvaliti odličnoj igri u napadu. Iskusni Luk de Jong daje golove iz sedmice u sedmicu, a Johan Bakajoko briljira na krilu i definitivno će ga već sljedećih ljeta pokušati ugrabiti neki od bogatih evropskih klubova. S druge strane Borusija je prijatno iznenadila svojim nastupima tokom jeseni, kada je u “grupi smrti” osvojila prvo mjesto, ispred PSŽ-a, Milana i Njukasla. Sada “žuto-crni” žele da dokažu da to nije bila slučajnost. U domaćem timu večeras neće biti Noe Langa, koji je povrijeđen, a iz istog razloga gosti će biti lišeni usluga Karima Adejemija, Sebastijana Alea i Feliksa Nmeče. Oba susreta počinju u 21 čas.

Povratak Jovanovića

Najbolji srpski sudija Srđan Jovanović vraća se u Ligu šampiona. On je izabran za glavnog sudiju meča PSV Ajndhovena i Borusije Dortmund. Pomagaće mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović, a četvrti sudija će na ovom meču biti Novak Simović. Jovanović je ove sezone sudio na samo jednom meču Lige šampiona i to na duelu Union Berlina i Brage u grupnoj fazi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana