Igrač Radnika Mirzad Mehanović najzaslužniji za trijumf nad Veležom: Pobjeda cijelog tima

Darko Pašagić
Igrač Radnika Mirzad Mehanović najzaslužniji za trijumf nad Veležom: Pobjeda cijelog tima

BIJELjINA - Fudbaleri Radnika stigli su do druge pobjede u tri do sada odigrana susreta u povratničkoj sezoni u Premijer ligi BiH, a najzaslužniji za trijumf protiv Veleža (4:3) bio je Mirzad Mehanović.

Igrač koji je član Bijeljinaca postao 7. avgusta prvo je u četvrtom minutu upisao asistenciju kod pogotka Đorđa Pantelića za 1:0, potom je u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena izjednačio na 2:2, da bi u 69. minutu još jednom bio asistent Andriji Janjiću za vođstvo od 4:2.

- Ne bih sebe isticao u prvi plan, jer je ovo bila pobjeda cijelog kolektiva i stručnog štaba. Dobro smo prije utakmice analizirali protivnika, ali nije išlo baš onako kako smo se nadali. Međutim, na kraju je ispalo dobro. Svi smo odigrali onako kako se od nas očekivalo, nismo klonuli duhom kada su Mostarci preokrenuli rezultat i na kraju smo osvojili veoma vrijedne bodove - naglasio je Mehanović.

Mnogi nisu očekivali da će Radnik poslije tri odigrana meča imati čak sedam bodova.

- Atmosfera u ekipi je odlična i ova pobjeda samo može još više da nas motiviše da budemo još bolji. Istakao bih i sjajnu podršku sa tribina koja je bila i u prošlom meču kada smo sa Širokim Brijegom igrali neriješeno, 1:1. Navijači su bili uz nas i u trenucima kada su Mostarci veoma brzo postigli dva gola i sigurno nam je to mnogo pomoglo da se vratimo u meč. Očekujem da tako bude i u narednim susretima, a sigurno ćemo im se odužiti dobrim igrama - dodao je Mahenović.

Ostali rezultati i strijelci četvrtog kola: Igman - Široki Brijeg 0:3 (Taraba 41, Jelavić 51, Vučur 65), Sloboda - Željezničar 0:1 (Alžaber 62), GOŠK - Posušje igra se večeras od 21 čas, Sloga - Borac odgođeno, Zrinjski - Sarajevo odgođeno.

Parovi petog kola, koje se igra 31. avgusta i 1. septembra: Sarajevo - Radnik, Zrinjski - Posušje, Borac - GOŠK, Željezničar - Sloga (D), Široki Brijeg - Sloboda, Velež - Igman.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana