Igor Mirković, futsaler Borca, za “Glas Srpske”: Sljedeće sezone napad na vrh tabele

Dejan Kondić
Igor Mirković, futsaler Borca, za “Glas Srpske”: Sljedeće sezone napad na vrh tabele

Iza futsalera Borca je turbulentna sezona u kojoj su prvi put igrali Premijer ligu. Ono što je najbitnije, cilj zvani opstanak u ligi je ostvaren. Naredne godine ambicije “crveno-plavih” biće puno veće, a biće lakše ostvarive uz ostanak najboljeg igrača Igora Mirkovića.

Majstor na “petoparcu” i ove godine je pokazao klasu. Svojim golovima i lucidnim potezima dizao je na noge publiku u “Boriku”, ali i izazivao poštovanje rivalskih pristalica. U razgovoru za “Glas Srpske” priznao je da je svima u klubu laknulo što su uspjeli izboriti opstanak u društvu najboljih te je najavio da će u narednoj sezoni Borac biti konkurentan za sam vrh tabele.

- Možda sad djeluje nerealno, jer Mostar, Radnik i još neke ekipe imaju velike budžete. Međutim, krenuli smo u pripremu za sljedeću sezonu. To ohrabruje u odnosu na prethodne godine.

Finansije su na prvom mjestu i one sve određuju. Imamo dosta naših igrača u drugim klubovima, zajedno smo na turnirima, družimo se i ako finansije riješimo mislim da je sasvim realno da se uključimo u borbu za sam vrh tabele. Neću da obećavam trofeje sada, ali da ćemo biti bolji u sljedećoj to sigurno. Imaćemo bolje uslove, bolju ekipu, nećemo zavisiti od toga ko igra veliki fudbal. Dićemo klub na puno viši nivo - poručio je Mirković.

GLAS: Kako biste opisali tek završenu sezonu?

MIRKOVIĆ: Iskreno, bilo je teško, napeto, ali uspjeli smo da ostvarimo zacrtani cilj, da opstanemo u društvu najboljih.

Znamo da je prva sezona uvijek teška i da je najbitnije da se opstane u Premijer ligi BiH. Ka uspjehu nas je nosila ljubav prema ovom klubu, gradu, futsalu. Složno i uz božiju pomoć smo uspjeli.

GLAS: Završnica je bila posebno stresna.

MIRKOVIĆ: Posljednjih pet kola nam je svaka utakmica bila biti ili ne biti. Protiv Salinesa u Banjaluci nam je bilo posebno važno da slavimo. Dobili smo 2:0, ali nevjerovatno je kakve smo šanse promašivali. Odigrao sam stvarno puno utakmica u karijeri, ali ne pamtim da je na jednoj utakmici promašen toliki broj šansi, pogođen toliko puta okvir gola, ali uspjeli smo, iako smo strepili do posljednjeg sekunda.

GLAS: Kolo prije kraja u Bijeljini, protiv šampiona Radnika, završili ste posao. Kako je izgledala ta utakmica vama igračima?

MIRKOVIĆ: Radnik je ušao rasterećeno, znali smo da će tako biti, da će vjerovatno htjeti da očiste kartone i da pruže šansu nekom mlađem igraču... Mi smo se skupili, znali smo da nam je to odlučujuća utakmica. Igramo isti stil, sa viškom igrača. Bili smo strpljiviji, iskoristili njihove greške i poslije je bilo lakše pa smo rutinski priveli meč kraju.

GLAS: Sezona je bila veoma čudna, išli ste od raja do pakla i nazad.

MIRKOVIĆ: Sezonu smo čudesno otvorili, dobili neke rivale koji su objektivno bolji od nas. Kući smo igrali odlično, a i u gostima smo igrali jako dobro. Publika je prepoznala naše zalaganje i svidjelo im se kako igramo i ljudi su masovno dolazili. Igrao sam u svim banjalučkim klubovima, u Sokratesu i Policajcu, ali Borac je nešto posebno, mamac za publiku.

Kasnije je došao pad, imali smo problema unutar kluba. Sve se skupilo, došla je kriza rezultata, igrali smo i sa malim brojem igrača. Kada smo vidjeli da je vrag odnio šalu sjeli smo, pogledali se u oči i odlučili da ne želimo biti ti koji će Borac izbaciti u niži rang. Dali smo maksimum poslije i uspjeli ostvariti cilj.

GLAS: Šta je bilo presudno da uspijete?

MIRKOVIĆ: Dosta nas igra zajedno, preko 15 godina, što u klubovima, što na turnirima i sve smo prošli, znali smo da imamo kvalitet, izdigli smo se iznad svega, zapeli i izborili opstanak. Ljeti i zimi odigramo preko 30 turnira, recimo 150 utakmica odigramo ljeti, znamo se u dušu, tačno znamo ko gdje stoji, to je naša prednost.

Srce kaže da

GLAS: Ostajete li i naredne sezone u Borcu?

MIRKOVIĆ: Cijeli život sam igrao veliki fudbal, ali mali fudbal - danas je futsal moja ljubav. Šta sam radio za futsal mislim da nije niko, igrao sam finale “Borika”, a već sutradan mečeve Premijer lige. To je jače od mene. Znam da nije bilo profesionalno, možda zbog toga i nisam napravio neku veću karijeru u velikom fudbalu, ali ne žalim. Ovo sam radio iz ljubavi, od srca, spontano. Nadam se da ću izgurati još jednu sezonu i kad napravimo bolju priču da probamo napasti vrh naredne sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana