Huligani režirali horor u Sevilji (VIDEO)

GS
Foto: X.com

Sva pažnja ljubitelja španskog fudbala ovog vikenda biće usmjerena prema finalnoj utakmici ovosezonskog izdanja Kupa Kralja u kojoj se sastaju Atletik Bilbao i Majorka, a odličnu atmosferu zasjenile su nemile scene uoči meča.

Naime, jedna grupa navijača Bilbaa je došla do fan zone navijača Majorke i izazvala sukob u kojem su letjele čaše, baklje i stolice.

Situacija se smirila tek dolaskom policije koja je privela one najproblematičnije.

Inače, borba za trofej će se odigrati na stadionu La Kartuja u Sevilji.

Majorka lovi svoju prvu titulu nakon 21 godine, dok ekipa iz Bilbaa na to čeka čak četiri decenije.

Navijači Atletika su uoči utakmice izvršili invaziju na Sevilju, a prema nekim procjenama već sad ih je stiglo čak oko 70.000.

U toku današnjeg dana u Sevilji bi ih moglo biti i više od 100.000, a na Atletikovom San Mamesu će se na zajedničkom gledanju utakmice skupiti još oko 50.000 navijača.

U Sevilji je tako zavladala prava slavljenička atmosfera među pristalicama kluba iz Bilbaa, a zanimljivo da gotovo polovina njih uopšte niti nema ulaznice za večerašnju utakmicu, prenosi Kliks.

 

Unos 40-50 "aficionados" del Athletic de Bilbao han lanzado mesas, sillas y bengalas contra los aficionados del Mallorca. Había niños. Repugnante el comportamientos de muchos aficionados vascos hoy en Sevilla. pic.twitter.com/4QJDPF7sXQ

— Borja Jiménez (@borjajimenezd) April 6, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana