Hrelja donio pobjedu Borcu

Darko Dragičević
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Banjaluka slavi pobjedu! Fudbaleri Borca su u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona savladali Egnatiju 1:0 a do trijumfa su došli u sudijskoj nadoknadi kada je pogodio Damir Hrelja.

Nije Borac briljirao u ovom duelu, ali je najvažnije da je ostvarena značajna pobjeda. Jasno da je novom timu potrebno vrijeme da se dodatno uigra i privikne na zahtjeve takođe novog trenera Mladena Žižovića. Bilo je dosta grešaka u igri a na kraju je presudila čini se širina u igračkom kadru kao i bolja pripremljenost tima.

Na startu se osjetila neuigranost u domaćem timu. Borac je bio loš u uvodnim minutama, djelovao je nepovezano pa je šampion Albanije zaprijetio dva puta, a zatim se polako oslobađao pritiska i uspio je da zaprijeti preko Stojana Vranješa u 11.minutu.

Egnatija je došla da se brani i da pokuša da sačuva svoj gol. Banjalučani su imali priliku u 38.minutu opet nakon prekida. Najviši u skoku je bio Jovo Lukić koji je poslao loptu pored gola. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela još jednom je pokušao Stojan Vranješ čiji udarac glavom je zaustavio golman Šeri.

Trener Mladen Žižović je na poluvremenu izvršio dvije izmjene koje su dale rezultat pa je Borac zaigrao nešto organizovanije i postao je opasniji po gol rivala. U 58.minutu trenutak za istoriju, jer je prvi put na Gradskom stadionu upotrebljen VAR sistem. Sudija Daniele Stefanski je na intervenciju iz VAR sobre pokazao direktan crveni karton Arbinu Zejnulaiju zbog preoštrog starta.

Nakon toga su domaći navijači skandirali Kosovo - Srbija u 69.minutu, pa su gosti tražili da se meč prekine. Ipak nakon duže pauze, pregoora i upozorenja spikera duel je nastavljen a Borac je krenuo još ofanzivnije prema golu rivala.

Uslijedile su dobre prilike i pokušaji Sebastijana Erere a zatim i Envera Kulašina, ali se rezultat nije mijenjao sve do 96. minuta.

Sjajnu akciju je izveo domaći tim. Erera je odlično probio po lijevoj strani idealno centrirao na dalju stativu gdje je bio Damir Hrelja koji je majstorski pogodio i donio veliko slavlje na Gradskom stadionu.

Borac je nastavio pritisak a Edison Ndreka je zaradio drugi žuti karton pa su gosti ostali sa dva igrača manje u finišu. Revanš je za sedam dana u Elbasanu, gdje će Banjalučani putovati sa minimalnom prednošću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana