Holandska policija upotrijebila suzavac da rastjera navijače Ajaksa

Tanjug
Holandska policija upotrijebila suzavac da rastjera navijače Ajaksa

AMSTERDAM – Utakmica amsterdamskog Ajaksa protiv branioca titule, Fejenorda, prekinuta je jer su navijači bacali baklje na teren, a policija je upotrijebila suzavac da rastera navijače Ajaksa sa stadiona.

-Grupa navijača Ajaksa pokušala je silom da uđe na stadion Arena nakon što je utakmica prekinuta, što je navelo policiju da ih rastjera suzavcem - napisala je amsterdamska policija na platformi Iks (Tviter).

Utakmica je prvi put bila prekinuta u 20. minutu, pošto su navijači domaćeg tima ubacivali tvrde predmete na teren.

Meč je potom drugi put prekinut u 43. minutu zbog ubacivanja baklji na teren od strane navijača Ajaksa, a glavni sudija Serdar Guzubujuk je poslao igrače u svlačionicu.

Utakmica je nastavljena posle prekida od skoro dvadeset minuta.

Ajaks je gubio 3-0 u drugom poluvremenu kada je utakmica konačno prekinuta, u 56. minutu nakon što su baklje ponovo ubačene na teren u blizini gola.

Nekoliko sati kasnije, Ajaks je otpustio sportskog direktora Svena Mislintata, koji se klubu pridružio u maju.

-Različiti pokušaji da se povrati šira podrška nisu doveli do željenih rezultata i to dovodi do nemira u klubu i oko njega, kao i do razočaravajućih nastupa - rekao je privremeni direktor Jan van Halst.

Klub iz Amsterdama koji je imao loš početak sezone sa samo jednom pobjedom i pet bodova, zauzima 13. mesto u ligi, a sva tri gola protiv Fejnorda primio je u prvom poluvremenu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana