Hoće li Ronaldo u penziju

GS
Hoće li Ronaldo u penziju

Legendarni fudbaler Kristijano Ronaldo je protiv Francuske zadnji put nastupio na jednom evropskom prvenstvu u fudbalu, ali ne namjerava ići u reprezentativnu penziju.

Nakon što je Portugalija ispala na penale u četvrtfinalu Evra od Francuske rezultatom 5:3, Ronaldo se oglasio na društvenim mrežama i poslao jasnu poruku kako će nastaviti igrati za Portugaliju, a to znači i da ćemo ga gledati na Svjetskom prvenstvu za dvije godine.

-Željeli smo više. Zaslužili smo više. Za nas. Za svakog od vas. Za Portugaliju. Zahvalni smo za sve što ste nam dali i za sve što smo do sada postigli. Na terenu i izvan njega. Siguran sam da će sve ovo što smo ostavili u nasljeđe biti cijenjeno i da ćemo sve to nastaviti graditi. Zajedno - poručio je Ronaldo, koji je u proteklu 21 godinu za Portugal odigrao 212 utakmica i postigao 130 golova.

Upravo ta posljednja riječ "zajedno" znači samo jedno - da će Ronaldo nastaviti igrati za Portugaliju, prenosi Kliks, kao i da će je predvoditi u pohodu na plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2026. godine održati u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.

Ronaldo je za Portugaliju igrao na svim velikim takmičenjima od 2004. godine. Na posljednjem Mundijalu u karijeri imaće 41 godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana