Haos u Sofiji: Veliki sukob navijača i policije

GS
Foto: Tanjug

SOFIJA - Više osoba je povrijeđeno u sukobima navijača i bugarske policije u Sofiji uoči meča grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine između Bugarske i Mađarske, prenosi bugarski Sportal.

Navijači više bugarskih klubova okupili su se danas popodne u blizini stadiona "Vasil Levski" gdje je u 18 časova počeo meč između Bugarske i Mađarske, koji se igra bez publike.
    
Navijači su u grupama krenuli ka stadionu, ali ih je bugarska policija spriječila da priđu tom sportskom objektu pošto je postavila kordone. Oko 17.40 časova po centralnoevropskom vremenu izbili su sukobi između navijača i policije. Navijači su počeli da bacaju baklje i tvrde predmete na policiju, koja je odgovorila vodenim topovima. Lokalni mediji navode da ima povrijeđenih na obje strane.

Autogol u 97. minutu odveo Mađare na EP 2024.

Bugarski navijači protestuju protiv predsjednika FS Bugarske Borislava Mihailova i traže njegovu ostavku. Bugarski navijači smatraju da je Mihailov jedan od glavnih krivaca za loše rezultate bugarske reprezentacije.
    
Bugarski Sportal navodi da su protesti organizovani i ispred sjedišta Ministarstva sporta gdje grupa navijača traži ostavke čelnika FS Bugarske.
    
Fudbaleri Bugarske se nalaze na posljednjem mjestu na tabeli grupe G kvalifikacija za EP 2024. sa dva boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana