Gvardiola: Želim da fudbaleri Mančester sitija budu ljuti što ne igraju

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

MANČESTER- Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je danas da je dobar znak kada su njegovi fudbaleri "ljuti" zbog izostavljanja iz startne postave, prenosi Bi-Bi-Si.

Fudbaleri Mančester sitija pobijedili su prije dva dana na svom terenu ekipu Bornmuta 6:1 u meču 11. kola Premijer lige. Žeremi Doku je na ovom meču postigao gol i imao je četiri asistencije. On je u prošlom kolu na utakmici protiv Mančester junajteda (3:0) bio na klupi za rezerve, pošto je Džek Griliš bio starter.

"Želim ljutog Džeka (Griliša) i želim da igra dobro. A onda da Doku bude ljut jer nije igrao posljednje dvije utakmice. To je način da zadržimo konstantnost na ovom nivou", rekao je Gvardiola.

Doku je u ljetnjem prelaznom roku stigao u Mančester siti iz Rena za 55,4 miliona funti, a postigao je tri gola u svim takmičenja. Belgijanac se za mjesto u napadu "građana" bori sa Grilišem, koji još nije postigao gol u Premijer ligi ove sezone.

"Žeremi i Džek mogu da igraju u isto vrijeme, ali kada ne igraju, sljedećeg dana treniraju bolje pošto znaju njihov trenutak dolazi, a kada si psihički spreman, dobro ćeš igrati. Način kojim je Griliš igrao na 'Old trafordu' daje nam više smirenosti i moći na toj poziciji, što je bilo odlučujuće. Svi su nam potrebni. Imamo mnogo utakmica i svi moraju da se takmiče. Onda ćemo pobjeđivati i svi će biti srećni. To moramo da uradimo", istakao je Gvardiola.

Mančester siti će sutra na svom terenu dočekati ekipu Jang Bojsa u četvrtom kolu Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana