Gudelj: "Bio sam mrtav tri minuta"

B92
Gudelj: "Bio sam mrtav tri minuta"

MADRID - Dragiša Gudelj, koji je rođeni brat fudbalera Sevilje Nemanje Gudelja, otkrio je šta mu se sve dogodilo i o njegovim srčanim problemima.

Taj događaj ga je, posebno nakon što mu se kasnije desio i drugi srčani zastoj, nagovorio da zbog sopstvenog zdravlja prekine karijeru u 26. godini.

"Tri minuta sam bio mrtav, bez pulsa. Za mene je to bilo kao sekunda. Kad sam pao, ustao sam i pitao se 'Šta mi se dogodilo?' Mislio sam da me neko udario. Kasnije su mi rekli da sam bio bez svesti sedam minuta i tri minuta u kardiorespiratornom arrest. Na snimku možete videti kako sam počeo da guraš ljude i da im govorim da mi nije ništa", počinje tešku priču za španski AS Dragiša Gudelj.

Srpski fudbaler se prisetio tih momenata, kao i čoveka koji mu je pomogao na licu mesta.

"U mom slučaju ključna je bila brzina i koordinacija. Lekar, hitna pomoć, defibrilator... Sve je bilo jako brzo. Imao sam sreće što sam imao Božijeg anđela koji je učinio da tog dana budem s njegovim sinom na tribinama. To je Pepe Segura, kardiolog u bolnici u Kordobi i jedan od najboljih u Španiji, ujedno i veliki navijač Kordobe. Jedan sam mu od omiljenih igrača. On je moj drugi otac i s njim imam veoma poseban odnos. Bio je prisutan i kada sam odlučio da prestanem da igram fudbal. Kada me je video kako padam, već je znao šta se dešava, nije oklevao i bez razmišljanja je ušao na teren, a zajedno sa doktorom Bretonesom iz Kordobe vrlo mirno i iskusno rešili situaciju. Tri minuta daleko od života je puno, bio sam na rubu da se ne vratim ili da se vratim na drugi način. Hvala Bogu i njima, stigli su na vreme. Dugojem im svoj život."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana