Goran Sladojević, trener Mladosti: Cilj stabilizacija kluba

D. D.
Foto: Njegoš Tomić

MRKONjIĆ GRAD - Goran Sladojević je opet sjeo na klupu Mladosti. Trener koji je sa ekipom iz Mrkonjić Grada ostvario najveće uspjeh u klupskoj istoriji ponovo će naredne sezone voditi ekipu u prvenstvu BiH.

Koliko je klub lutao u proteklom periodu najbolje svjedoči da je za tri sezone promijenio šest trenera, a da je povratkom Sladojevića zatvoren taj krug.

Sladojević je već prionuo na posao i počeo sa stvaranjem ekipe. Tako su zvanično ugovore produžili Đorđe Aleksić i Dejan Ćup te mladići iz Mrkonjić Grada David Marković, Mladen Arežina i Dragan Gogić koji će dobiti pravu šansu naredne sezone.

- Cilj je da se klub naredne sezone stabilizuje i da se plasira u sredinu tabele u prvenstvu BiH. Neka moja želja je da budemo bliži vrhu, a već smo uveliko krenuli sa radom i stvaranjem ekipe. Produžili smo dva igrača i šansu će dobiti naši mladići Marković, Arežina i Gogić koji su to zaslužili dobrim radom - dodao je Sladojević.

Mladost se takođe još dogovorila o saradnji sa Lazarom Đurovićem (Doboj), Srđanom Jovanovićem (Radnik), Orhanom Špagom (Zrinjski), Harunom Huesinspahićem (Zenica), Stefanom Milovanovićem (Loznica). Jovanović je već bio u ekipi Mladosti, dok je Milovanović igrao za Bratunac i poznaje Ligu BiH.

- Orijentisali smo se na igrače iz našeg okruženja. Izuzetno je teška situacija kod više ekipa, jer je mala produkcija domaćih igrača. Tu su Amerikanci koji su dosta jeftiniji i kvalitetniji, ali mi smo u okviru svojih mogućnosti napravili tim. Pregovaramo sa još jednim košarkašem na poziciji beka, da bismo dodatno pojačali tim - istakao je Sladojević.

Pripreme kluba će početi 14. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana