Golman Laktaša Vanja Knežević: Samo da ovako potraje

D. P.
Golman Laktaša Vanja Knežević: Samo da ovako potraje

LAKTAŠI - Golman Laktaša Vanja Knežević ove sezone brani u sjajnoj formi, a da je tako govori podatak da na 23 prvoligaška susreta u kojima je stajao na golu čak 14 puta nije bio savladan.

Sigurno je i to jedan od razloga zašto se ekipa koju sa klupe predvodi Miljan Bajić nalazi na visokom drugom mjestu sa željom da do kraja prvenstva pokuša preteći vodeći Radnik.

- Stvarno sam u dobroj formi, ali sigurno da je razlog za ovako uspješnu sezonu i sjajna ekipa koju Laktaši trenutno imaju. Odlično funkcionišemo u svim segmentima i zato ne treba da čudi što još imamo šanse da se dočepamo titule. Samo da ovako potraje i sa moje, ali i sa strane cijele ekipe - rekao je Knežević koji je nedavno proslavio 23. rođendan.

Ovaj mladić karijeru je počeo u Borcu, a potom četiri sezone branio za Krupu u kadetskoj ligi BiH. U vrijeme pandemije virusa korona vratio se na Gradski stadion, potom po godinu dana proveo u Ljubiću i dobojskoj Slogi, pola sezone u Zvijezdi 09 iz koje je februara 2023. godine prešao u Laktaše.

- Ugovor sa Laktašima imam do kraja sezone, a da li ću ostati, zavisi i od ambicija kluba. Za sada o tome ne razmišljam, već želim da odbranama doprinesem ostvarenju klupskih ciljeva ove sezone - nastavio je Knežević.

Laktaši u subotu od 15.30 časova na svom stadionu u direktnom okršaju sa Radnikom imaju šansu da prednost Bijeljinaca sa sadašnjih sedam smanje na četiri boda.

- Poslije pobjede u prošlom kolu na gostovanju kod Željezničar Sport tima atmosfera u ekipi je sjajna i svi jedva čekamo subotu da se obračunamo sa Radnikom i nanesemo mu prvi poraz u sezoni. Jesenas smo u Bijeljini izgubili sa 0:1 i očekujem da im se revanširamo punom mjerom, samim tim i da smanjimo zaostatak i tako u finiš sezone uđemo sa objektivnim šansama da se dočepamo titule. Jedino će nam nedostajati povrijeđeni Dejan Bosančić, ali vjerujem da se to neće puno odraziti na ekipu - dodao je Knežević.

Interesantno je da je i Vanjin otac Zoran bio aktivan fudbaler, koji je ponikao u Borcu. Poslije igranja za nekoliko klubova u Banjaluci 1991. godine otišao je u Austriju, gdje je u narednih osam sezona igrao za osam niželigaša.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana