Golman Laktaša Vanja Knežević ima sjajnu sezonu: Želja Premijer liga

G.S.
Golman Laktaša Vanja Knežević ima sjajnu sezonu: Želja Premijer liga

LAKTAŠI - Za golmana Laktaša Vanju Kneževića ovo je sezona pune afirmacije. Kod trenera Miljana Bajića dobio je pravu šansu i čini se da je u potpunosti iskoristio.

Mladi tim Laktaša je u naletu, ostvarili su četiri vezane pobjede i tako se vratili u borbu za lidersku poziciju. Veliki udio tome dao je i mladi golman koji se posebno istakao na derbi meču protiv Rudar Prijedora.

U finiš jesenjeg dijela sezone ekipa ulazi s puno samopouzdanja.

- Trijumf protiv Rudar Prijedora nam puno znači. Savladali smo velikog rivala došli do četvrte pobjede u nizu i uključili se u borbu za vrh. Takođe je značajno što nismo primili gol. Pokazali smo da imamo potencijal i kvalitet za vrh i da možemo da se nosimo s najkvalitetnijim rivalima. Ono što raduje je da ekipa igra sve bolje, sigurnije i da u ovom derbiju nismo primili gol - rekao je Knežević za “Glas Srpske”.

Ove sezone mladi golman je branio na svih 11 mečeva, a pet puta je sačuvao svoju mrežu. Laktaši igraju veoma ofanzivno tako da čuvar mreže ima puno posla.

- Zadovoljan sam svojim partijama, ali smatram da uvijek može bolje. Ne samo ja, već i kompletan tim. Mladi smo sigurno je da imamo još prostora za napredak. Kvalitetno radim ove sezone i želim da u potpunosti iskoristim ukazanu šansu. Znam da mogu biti još bolji i sigurniji. Trener i saigrači mi vjeruju što je najbitnije, a na meni je da to povjerenje opravdam - rekao je on.

Tokom karijere mladi golman je branio za Borac, Krupu, Slogu i Zvijezdu 09. S dobojskim klubom je izborio plasman u viši rang Premijer lige BiH, a prošle sezone je polusezonu proveo u Zvijezdi prije nego što je došao u Laktaše. Sigurno da je jedan od ciljeva i da brani u elitnom rangu.

- Sloga je dobila priliku da igra Premijer ligu, ali nismo nastavili saradnju, bio sam prošle sezone u Zvijezdi koja je na kraju takođe otišla u viši rang. Možda bude treća sreća pa sa Laktašima odem u Premijer ligu BiH. Idemo korak po korak. Sigurno da bih volio da osvojimo titulu. Međutim, trenutno smo skoncentrisani samo na narednog rivala. Mislimo samo na Slaviju i da na svakom meču pružimo maksimum pa vidjećemo gdje će nas to odvesti - dodao je na kraju mladi golman.

Slavija težak rival

U narednoj utakmici Laktaši u derbiju dočekuju Slaviju.

- Očekujemo otvorenu utakmicu. Slavija ne blista na gostovanjima, ali su uvijek težak rival, disciplinovana i borbena ekipa. Ipak, nadamo se najboljem da zabilježimo pobjedu i u slučaju da Radnik napravi kiks preuzmemo prvo mjesto - nada se Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana