“Glas Srpske” u posjeti novogradskoj Slobodi: Vratićemo se i biti još jači

Dejan Kondić
Stadion "Mlakve"
Foto: Glas Srpske | Stadion "Mlakve"

NOVI GRAD - Ni nakon sedam dana voda se nije potpuno povukla sa stadiona “Mlakve”. Katastrofalne poplave najviše su pogodile Fudbalski klub Sloboda. Uništene su svlačionice, teretana, vešeraj, sistem za grijanje...

U klub će danas doći procjenitelji, koji bi trebalo da utvrde štetu koju je napravila nabujala voda, koja je potopila 4.000 metara kvadratnih. Predsjednik Mladen Bosančić sa saradnicima, kao i u decembru nakon sličnih dešavanja, uhvatio se u koštac sa problemom.

- Poplave u decembru nisu ni deset odsto ovoga što nam se sad desilo. Tada nismo dobili posebnu podršku, sve smo sami sanirali, ali ovaj put ne možemo bez pomoći sa strane. Voda na stadionu je bila skoro dva metra. Povlači se, ali ostavlja za sobom smeće i blato. Vidjećemo šta će reći procjenitelji, ali šteta je ogromna. Objektivno, nemamo uslova da privedemo šampionat kraju, ali izašli smo Savezu u susret i odigraćemo četiri kola. Juče smo se ponovo okupili i odradili trening u Dobrljinu, jer smo raspustili ekipu. Hvala generalnom sekretaru Dejanu Lukendiću koji nam je poklonio garnituru crvene opreme u kojoj ćemo igrati, jer je naša oprema završila ispod vode i neupotrebljiva je. Malo sam se i umorio od ove borbe, ali neću dići ruke od kluba i gdje god se Sloboda bude takmičila, a ja budem predsjednik, borićemo se za prvo mjesto. Ako sve bude kako treba, moji sportski protivnici će i sljedeće godine strepjeti od Slobode - poručio je Bosančić.

Nekolicinu Slobodinih prvotimaca koji su nastanjeni u apartmanima na stadionu probudila je poplava. Rus Ajnar Ešba i Brazilac Evandro su bili šokirani prizorom.

- Ovo je velika katastrofa. Veoma sam tužan, mnogo volim ovaj klub. Nadam se da će Sloboda uskoro stati na noge i da ćemo moći završiti sezonu - rekao je Ešba.

- Nisam mogao da vjerujem šta se dešava, probudio sam se i voda je bila svuda oko nas. Zahvalan sam Bogu što smo se spasli i što se voda povlači - naglasio je Evandro.

Već danas Novljani igraju zaostali prvenstveni meč protiv Rudara u Prijedoru. Slobodu očekuju još tri susreta do kraja šampionata, od kojih će dva igrati kao domaćin u obližnjem selu Dobrljinu, protiv imenjaka iz Mrkonjić Grada i Podrinja iz Janje.

Pomažu FSRS, FS BiH, UEFA...

Predsjednik Slobode Mladen Bosančić istakao je da su mnogi obećali pomoć najstarijem klubu u Republici Srpskoj.

- Razgovarao sam sa čelnim čovjekom fudbala Srpske i BiH Vicom Zeljkovićem koji je obećao da će pomoći. On će posredstvom Zorana Lakovića obezbijediti i određenu pomoć UEFA, koja ima posebna sredstva za ovu namjenu. Podršku je obećao i pomoćnik ministra sporta Mario Đuran. Sloboda nije sama - rekao je Bosančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana