„Glas Srpske” predstavlja narednog rivala u kvalifikacijama: PAOK još traži igru

Darko Pašagić
Foto: Agencije

BANjALUKA - Šampion Grčke solunski PAOK naredni je rival Borca u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prošle sezone ekipa sa legendarnog stadiona „Tumba” osvojila je četvrtu titulu šampiona nakon dramatične završnice.

PAOK je tokom prelaznog roka sačuvao okosnicu šampionskog tima, a doveo je i nekoliko pojačanja za ovu sezonu. Svakako najpoznatiji igrač koji je došao je Madi Kamara, vezista koji je tokom karijere igrao za Olimpijakos i Romu, dok se u tim vratio poljski defanzivac Tomaš Kedziora.

Na klupi je ostao rumunski trener Razvan Lučesku, koji je donio titulu šampiona i on voli da igra u formaciji 4-2-3-1. Grčki šampion je i dalje aktivan na tržištu gdje traži još tri pojačanja. Lučesku nije previše zadovoljan posebno rješenjima u napadu. Takođe klub je odbio ponudu nekoliko italijanskih timova za golmana Dominika Kotarskog.

PAOK je prošle sezone došao do titule i zbog sjajnih partija reprezentativca Srbije Andrije Živkovića koji je imao 10 golova i devet asistencija. Uz njega odličan napadački učinak je imao Kiril Despodov koji je bio najbolji strijelac tima sa 11 golova.

Upravo je učinak igrača sa krilnih pozicija donio titulu u Solun. Ono što je najveća snaga PAOK-a svakako je vruć domaći teren. Za samo jedan dan nadmašen je broj prodatih sezonskih ulaznica, a kako je duel protiv Borca prva utakmica koju ekipa igra u pripremnim utakmicama PAOK nije bio na željenom nivou. Igra je daleko od željene, ali to ne zabrinjava stručni štab.

Osim pobjede protiv AEK Larnake 2:1 na startu priprema, solunski tim je doživio poraze od Hibernijana (0:1), a zatim od Genka 1:3 -a i Borca vodiće sudije iz Slovenije. Glavni sudija biće David Šmajc koji je prošle sezone sudio 27 mečeva od toga 16 i prvoj ligi Slovenije te dva duela Lige konferencije.

Njemu će u radu pomagati Daide Gabrovca i Tomaša Černa, dok je Dejan Balažic imenovan za četvrtog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana