Gaćinović niže uspjehe

Darko Dragičević
Foto: FK Napredak

KRUŠEVAC - Trener Vladimir Gaćinović niže uspjehe u Srbiji. Nakon što je izveo Spartak u Evropu, prošao je jedno kolo pa promovisao Železničar iz Pančeva u Superligu, niz odličnih rezultata nastavio je i u Napretku. Njegova ekipa je bez poraza na startu proljećnog dijela.

Naime preuzeo je ekipu u novembru prošle godine i nakon malo vremena uspio da stabilizuje klub, koji je zaredao sa kvalitetnim rezultatima. Napredak je u seriji od pet mečeva bez poraza i sada je među ekipama koje se bore za plasman u plej-of Superlige Srbije. U posljednjem kolu Napredak je savladao Novi Pazar 3:1 i pokazao da se nalazi u odličnoj formi. A Gaćinović je upravo sjajno vodio i Novi Pazar, koji je morao da napusti zbog porodičnih problema upravo u momentima kada je ekipa bila na vrhuncu forme.

Proslava koja je objavljena na društvenim mrežama je pokazala da je sjajna atmosfera unutar ekipe.

- Ima li kraja ovome? - pitao je trener Gaćinović, a onda su svi igrači uglas odgovorili: “Nema”, pa je uslijedilo veliko slavlje.

Nakon meča Gaćinović ističe da je upravo ta atmosfera glavni adut Napretka.

- Odigrali smo zaista sjajan meč protiv veoma kvalitetne ekipe Novog Pazara. Dovoljno je vidjeti da su oni doveli Adema Ljajića, Sejduba Sumu pa da se zna o kako kvalitetnoj ekipi se radi. Ipak uspjeli smo da povedemo 3:0 i prikažemo jednu od najboljih partija u posljednje vrijeme. Pokazali smo da imamo jako dobru hemiju unutar ekipe. Podsjeća me zaista na situaciju koju sam imao u Novom Pazaru, kada smo isto disali kao jedan. Igramo u odličnoj formi i to nas veoma raduje, jer pokazuje da smo dobro radili tokom priprema u Antaliji, gdje smo imali veoma teške rivale. Znate kako kažu: “Ako radite 100 odsto, možete se nadati uspjehu, ako radite 99 odsto, sigurno nećete uspjeti”. Samo stručni štab i igrači znaju koliko je rada uloženo u ove rezultate. Takođe veoma me raduje što smo “probudili” publiku. Sve veće je interesovanje za naše mečeve i to pokazuje da navijači prepoznaju kada se ekipa maksimalno bori - istakao je Vladimir Gaćinović.

Napredak djeluje zaista kompaktno na terenu. Ekipa je maksimalno posvećena timskoj igri, a trener ističe da je bilo potrebno vrijeme da neke stvari budu na željenom nivou. Nakon odrađenih zimskih priprema i dovođenja nekoliko igrača ekipa je pokazala svoj kvalitet.

- Nismo puno mijenjali tim. Na početku kada smo u novembru preuzeli tim trebalo nam je vrijeme da sprovedemo svoje ideje. Tokom zimske pauze smo ciljali pojačanja koja su nam veoma potrebna. Znao sam šta nam treba. Sa Andrijom Majdevcem sam već sarađivao u Novom Pazaru, tako da mi je bilo jasno o kakvom napadaču je riječ. Takođe Saša Marjanović je ikona Napretka. Momak koji ima sjajan ofanzivni kvalitet i za naš tim je veoma važno da se vratio Nebojša Bastajić. Nažalost imamo problema zbog povreda Damira Sadikovića, koji je obnovio povredu, kao i Nemanje Đekovića. Ali trudimo se da to sve nadoknadimo radom i timskom igrom. Ponoviću da je atmosfera veoma bitna, a prelijepo se osjećam u Kruševcu. Opet imam taj osjećaj podrške i nadam se da ćemo imati još više publike na našim mečevima - dodao je Gaćinović.

Iskusni trener je često tokom karijere imao ulogu “vatrogasca”. Preuzimao je ekipe koje su bile u zoni ispadanja, a onda ih većinom dovodio čak i do mjesta koje vodi u Evropu. Ali Gaćinović je u Pančevu pokazao da može i da vodi ekipe u osvajanje trofeja.

- To je neki trenerski usud da većinom preuzmem ekipe nakon lošeg starta. Ne plašim se nikad izazova i vjerujem samo u dobar rad. Samo to može da dovede do rezultata. Ali eto upravo je Železničar bio primer toga. Uspeli smo da izborimo plasman u viši rang, iako je Grafičar i te kako znao da zapreti tokom sezone - dodao je Gaćinović

Napredak je sada na 10. mjestu u Superligi Srbije. Bodovna razlika između klubova koji su na pozicijama za plej-of je veoma mala.

- Nikada nisam bio trener koji se bavio kalkulacijama. Nama je najbitnija samo naredna utakmica i za nju se spremamo, to je Čukarički. Idemo meč po meč sa željom da ekipa napreduje i da nastavi u ovom ritmu, a onda ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti - dodao je na kraju iskusni trener.

Aplauzi

Napredak je u prošlom kolu savladao Novi Pazar 3:1, a Gaćinović ističe da je ponosan zbog jednog detalja.

- Nakon meča navijači Novog Pazara su me ispratili dugotrajnim aplauzom. Zaista mi je drago zbog toga, jer znači da sam ostavio pozitivan utisak u tom klubu. Radio sam pošteno i očigledno je da navijači to uvijek znaju da prepoznaju - rekao je Gaćinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana