Fudbalski savez BiH promijenio odluku pred start lige

D.D.
Foto: G.S.

SARAJEVO - Komitet za hitnost Fudbalskog saveza BiH usvojio je odluke o izmjenama i dopunama propozicija takmičenja za narednu takmičarsku sezonu.

Prva odluka se odnosi na model razigravanja ekipa koje ispadaju iz lige BiH u sezoni 2024/25, onih ekipa koje budu plasirane na devetom i desetom mjestu po završetku takmičenja. 

U slučaj da deveto i deseto mjesto na kraju takmičenja zauzmu dva kluba iz istog entitetskog saveza, tada iz lige BiH na kraju direktno ispadaju tri najslabije plasirana kluba. Ekipa koja bude devetoplasirana na tabeli lige BiH će razigravati za plasman sa prvoplasiranom ekipom iz Prve lige istog entitetskog saveza za sezonu 2024/25, u dvije međusobne utakmice. 

Termini utakmica, kao i ekipu domaćina prve utakmice razigravanja će biti određeni žrijebom.

Druga odluka o izmjeni propozicija takmičenja se odnosi na status stranih igrača u domaćem takmičenju. Stranim državljanima u smislu prava nastupa se ne smatraju igrači koji imaju državljanstvo neke od država zemalja bivše SFRJ. 

U dopuni propozicija se sada nalazi da se stranim državljanima ne smatraju igrači koji imaju državljanstvo neke od zemalja članica Evropske Unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana