Fudbalski klubovi u teškoj materijalnoj situaciji: Sve više odustajanja

G.S.
Fudbalski klubovi u teškoj materijalnoj situaciji: Sve više odustajanja

BANjALUKA - Iako još niko nije zvanično potvrdio sve je izglednije je da je drugoligaš Jedinstvo iz Žeravice, koje je nekoliko puta bilo na pragu Prve lige Republike Srpske, odustalo od takmičenja.

Oni nisu odigrali meč prvog kola Druge lige, grupa zapad u kome je trebalo da budu domaćini Poletu 1926 iz Broda, a u Fudbalski savez Republike Srpske za sada nije stigao nikakav dopis od Žeravičana. Sada ostaje da se vidi da li će Druga liga, grupa zapad brojati 17 klubova ili će neko biti naknadno priključen, ali je jasno da je situacija u manjim fudbalskim sredinama sve teža, prvenstveno zbog nedostatka novca.

To neće biti jedino odustajanje od takmičenja u ligama koje se nalaze pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske. U Trećoj ligi Republike Srpske, grupa centar odustali su Hajduk iz Batkuše i Crkvina. Da li će ih neko zamijeniti ostaje da se vidi, ali ono što još više brine jeste to da se još uvijek ne zna kada će početi takmičenje u ovoj ligi. U Trećoj ligi, grupa istok, koja počinje narednog vikenda odustali su Ljeskovac, koji je prošle sezone bio drugi te desetoplasirani Šekovići. Njihova mjesta zauzeli su Janja 2009, koja je ispala zauzevši 15. mjesto te Bratstvo iz Bratunca, koje je bilo drugoplasirano u Četvrtoj ligi, grupa Birač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana