Fudbaleri Švajcarske u 90. minutu do boda protiv Bjelorusije

Tanjug
Foto: Cra.cz

SENT GALEN - Fudbalske reprezentacije Švajcarske i Bjelorusije odigrale su večeras u Sent Galenu bez pobjednika, 3:3 u meču grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje je na programu sljedeće godine u Njemačkoj.

Golove za Švajcarsku postigli su Đerdan Šaćiri u 28, Manuel Akanđo u 89. i Zeki Amduni u 90. minutu. Strijelci za Bjelorusiju bili su Maks Ebong u 61, Denis Poljakov u 69. i Dmitri Antilevski u 84. minutu. 

Selekcija Rumunije će večeras dočekati Andoru. Švajcarska je prva na tabeli sa 15 bodova, dok je Rumunija druga sa 13. Izrael je treći sa 11, a potom slijede tzv. Kosovo sa sedam, Bjelorusija sa šest i Andora, koja je osvojila dva boda.  

Fudbaleri Češke pobijedili su na svom terenu selekciju Farskih ostrva 1:0 u meču grupe E kvalifikacija za EP 2024. Jedini gol na utakmici postigao je Tomas Souček u 76. minutu iz penala. 

Selekcija Poljske igraće kasnije večeras sa Moldavijom. Albanija je prva na tabeli sa 13 bodova, dok je Češka druga sa 11. Poljska je treća sa osam, Moldavija ima osam, dok su Farska ostrva posljednja sa samo jednim bodom. 

Fudbalska reprezentacija Gruzije pobijedila je u Tbilisiju Kipar rezultatom 4:0 u meču grupe A kvalifikacija za EP 2024. Golove za Gruziju postigli su Otar Kitešivili u 46, Hviča Kvaračelija u 58, Levan Šengelija u 82. i Žorž Mikautadze u petom minutu nadoknade vremena iz jedanaesterca. 

Večeras će igrati Norveška i Španija. Škotska je prva na tabeli sa 15 bodova, dok je Španija druga sa 12. Norveška je treća sa 10, dok je Gruzija četvrta sa sedam bodova. Kipar je posljednji bez bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana