Fudbaleri zagrebačkog Dinama pred plasmanom u Ligu šampiona

Tanjug
Fudbaleri zagrebačkog Dinama pred plasmanom u Ligu šampiona

ZAGREB - Fudbaleri zagrebačkog Dinama deklasirali su Karabah rezultatom 3:0, a Lil je savladao Slaviju 2:0, u prvim mečevima plej-ofa Lige šampiona.

Dinamo je bolju igru u prvom poluvremenu krunisao u 29. minutu, kad je Marko Pjaca matirao golmana šampiona Azerbejdžana. Prethodno je u 17. minutu Martin Baturina pogodio prečku gola gostiju. 

Karabah je najbolju šansu na utakmici imao u 57. minutu kad je Jasin Benzija iz slobodnog udarca pogodio stativu. Rezervista Sandro Kulenović je u 75. u 80. minutu golovima praktično riješio pitanje plasmana u Ligu šampiona.

Lil je na stadionu u Valensijenu savladao Slaviju iz Praga golovima u drugom poluvremenu i tako stigao na korak od plasmana u Ligu šampiona.

Džonatan Dejvid je u 52. minutu dao gol, a u 77. je asistirao Edonu Žegrovi za konačnih 2:0. Slavija nije imala ni sreće, dva gola su joj poništena poslije intervencija iz VAR sobe, prvi zbog igranja rukom, drugi zbog ofsajda. Srpski napadač Andrej Ilić je u 90+1. minutu zamijenio najboljeg igrača utakmice Dejvida.

Revanš mečevi igraju se sljedeće nedjelje. Pobjednici dvomeča će u Ligu šampiona, poraženi u Ligu Evrope. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana